Upcoming events

    • 1 Dec 2020
    • (AST)
    • 15 Jan 2021
    • (AST)
    • Every Wednesday on CTV (FBA1959)
    Register







    • 20 Jan 2021
    • 10:30 AM - 12:00 PM (AST)


    Geographical indications from farm to table:

    What is the value-added for Atlantic Canada?


    On January 20 and 27, the Delegation of the European Union to Canada and Food & Beverage Atlantic organise a series of webinars on Protected Geographical Indications and their value-added for producers, exporters and consumers.


    20 January 2021, 9:30 am EST (10:30am AST)

    Geographical indications as a policy tool for sustainable economic development in Atlantic Canada: what prospects?


    Duration: 90 mins

    Topics for discussion:

    ● What are GIs and why are they embraced by producers and policy makers?

    ● What are opportunities and policy and legal challenges related to a GI regime?

    ● What is the current state of play in terms of labelling strategies for food products in Atlantic Canada?

    ● What is the relationship between GIs and rural development?

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    Indications géographiques du producteur

    au consommateur :

    quelle valeur ajoutée pour le Canada Atlantique ?


    Les 20 et 27 janvier prochains, la Délégation de l’Union européenne au Canada Boissons et Aliments Atlantique organisent une série de webinaires sur les Indications géographiques protégées et leur valeur ajoutée pour les producteurs, exportateurs et consommateurs.


    20 janvier 2021, 9h30 EST

    Les indications géographiques comme outil politique pour un développement économique durable au Canada atlantique : quelles perspectives ?

    Durée : 90 minutes

    Sujet de discussion :

    ● Que sont les IG et pourquoi sont-elles adoptées par les producteurs et les décideurs politiques ?

    ● Quelles sont les opportunités et les défis politiques et juridiques liés à un régime d'IG ?

    ● Quelle est la situation actuelle en termes de stratégies d'étiquetage des produits alimentaires dans le Canada atlantique ?

    ● Quelle est la relation entre les IG et le développement rural ?


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    Pour plus de details, voir ici

    • 21 Jan 2021
    • (AST)

    Technical Webinar – Voluntary Sodium Reduction Targets for Processed

    Foods 2020-2025


    Health Canada is holding a technical webinar on Thursday, January 21, 2021 related to the Voluntary Sodium Reduction Targets for Processed Foods 2020-2025 published on December 18, 2020.


    French webinar:

    Thursday January 21, 2021

    10:00 a.m. – 11:00 a.m. EST

     

    English webinar:

    Thursday January 21, 2021

    1:00 p.m. – 2:00 p.m. EST

     

    Agenda:

    5 minutes            Introduction and opening remarks

    35 minutes          Presentation

    20 minutes          Question period

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    Webinaire technique - Objectifs volontaires de réduction du sodium pour les aliments transformés 2020-2025


    Santé Canada organise un webinaire technique le jeudi 21 janvier 2021 concernant les cibles volontaires de réduction du sodium pour les aliments transformés 2020-2025 publiées le 18 décembre 2020.


    Webinaire en français :

    Jeudi 21 janvier 2021

    10h00 - 11h00 HNE


    Webinaire en anglais :

    Jeudi 21 janvier 2021

    13 h - 14 h (heure de l'Est)


    Agenda :

    5 minutes      Introduction et remarques d'ouverture

    35 minutes    Présentation

    20 minutes    Période des questions


    INSCRIVEZ-VOUS ICI!

    • 21 Jan 2021
    • 2:00 PM - 3:00 PM (AST)
    • Live Webinar



    FREE WEBINAR

    Overview of food labelling requirements in Mexico for retail sale

    Interested in exploring opportunities in the agri-food sector in Mexico? Understanding food labelling requirements in Mexico is key when doing business in this market.  In this webinar, you will learn more about the general principles for food labelling in Mexico, the core requirements, the new front of package requirements, allergen labelling, health/nutritional claims, and the key resources available to you.  

    WEBINAR GRATUIT

    Aperçu des exigences d’étiquetage au Mexique pour les produits agroalimentaires destinés à la vente au détail

    Êtes-vous intéressés à explorer des débouchés dans le secteur agroalimentaire au Mexique? Comprendre les exigences d'étiquetage au Mexique pour les produits agroalimentaires est essentiel pour faire des affaires dans ce marché.  Dans ce webinaire, vous en apprendrez davantage sur les principes généraux en matière d'étiquetage pour les produits agroalimentaires, les exigences fondamentales, les nouveaux avertissements sur le devant des emballages, l'étiquetage relatif aux allergènes, ainsi que sur les ressources clés à votre disposition.

     Le webinaire est offert en anglais seulement.


    • 27 Jan 2021
    • 10:30 AM - 12:00 PM (AST)


    Geographical indications from farm to table:

    What is the value-added for Atlantic Canada?


    On January 20 and 27, the Delegation of the European Union to Canada and Food & Beverage Atlantic organise a series of webinars on Protected Geographical Indications and their value-added for producers, exporters and consumers.


    27 January 2021, 9:30 am EST (10:30am AST)

    Geographical indications from farm to table: what is the value added?


    Duration: 90 mins

    Topics for discussion:

    ● Pros and Cons of a GI regime: why bother? Producers’ perspective.

    ● What are the main steps of establishing a GI regime?

    ● Do’s and don’ts of the GI regimes

    ● What are the benefits for consumers?

    ● What are the benefits and challenges for marketing and branding?


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    Indications géographiques du producteur

    au consommateur :

    quelle valeur ajoutée pour le Canada Atlantique ?


    Les 20 et 27 janvier prochains, la Délégation de l’Union européenne au Canada Boissons et Aliments Atlantique organisent une série de webinaires sur les Indications géographiques protégées et leur valeur ajoutée pour les producteurs, exportateurs et consommateurs.


    27 janvier 2021, 9h30 EST

    Les indications géographiques de la ferme à la table : quelle est la valeur ajoutée ?


    Durée : 90 minutes

    Sujet de discussion :

    ● Avantages et inconvénients d'un régime d'IG : pourquoi s'en préoccuper ? Le point de vue des producteurs.

    ● Quelles sont les principales étapes de la mise en place d'un régime IG ?

    ● IG : Comment procéder?

    ● Quels sont les avantages pour les consommateurs ?

    ● Quels sont les avantages et les défis en matière de marketing et d'image de marque ?


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    Pour plus de details, voir ici

    • 28 Jan 2021
    • (AST)
    • 29 Jan 2021
    • (AST)
    • Virtual- On line, two days
    • 15
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    January 28 & 29, 2021
    International HACCP Alliance Training
     

    This training course designed to review the philosophy and principles of the Hazard Analysis and Critical Control Point System and to discuss how to implement HACCP in food plants.

    The training curriculum is based on the information presented in the 1998 National Advisory Committee on Microbiological Criteria For Foods (NACMCF) HACCP document and subsequent revisions as approved.

    The HACCP training program is consistent with the intent and scope of the CFIA, FDA, USDA, and FSIS Pathogen Reduction HACCP regulation. The purpose of this course is to train operational, technical and quality staff from sites that need to be able to establish and implement a hazard analysis and critical control point (HACCP) system. 

    This training is suggested for Operational, Quality and Technical staff / Food Safety Management team members implementing HACCP or food safety plans. 

    Key Topics:

    •  HACCP Introduction 
      Understand the requirements in relation to 12 steps of HACCP 
    • Describe Codex Alimentarius 7 principles of HACCP 
    • Describe the reasons HACCP may fail and the most common non-conformities related to HACCP
    •  Complete the preparatory stages for developing the HACCP plan 
    • Conduct a hazard analysis, determine CCPs and develop a HACCP plan with monitoring, corrective action and verification activities.

    Prerequisites:

    Basic understanding of Food Safety Systems and PRP's

    Candidates who successfully complete a HACCP training program will receive a PCR Certificate of Completion with International HACCP Alliance seal

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    Formation sur l’International HACCP Alliance

    Cours conçu pour revoir la philosophie et les principes du système d'analyse des risques et des points de contrôle critiques et pour discuter de la manière de mettre en œuvre le système HACCP dans les usines alimentaires.

    Le programme de formation est basé sur les informations présentées dans le document HACCP du Comité consultatif national sur les critères microbiologiques pour les aliments (NACMCF) de 1998 et ses révisions ultérieures approuvées.

    Le programme de formation HACCP est conforme à l'intention et au champ d'application de la réglementation HACCP de l'ACIA, de la FDA, de l'USDA et du FSIS sur la réduction des agents pathogènes. L'objectif du cours est de former le personnel opérationnel, technique et de qualité des sites qui doivent être en mesure d'établir et de mettre en œuvre un système d'analyse des risques et des points de contrôle critiques (HACCP).

    *À noter : la formation et le matériel didactique sont en anglais.


    • 28 Jan 2021
    • 2:00 PM - 3:00 PM (AST)
    • Live Webinar



    FREE WEBINAR

    Making the most of your buyer meetings in Mexico 


    Interested in exploring opportunities in the agri-food sector in Mexico? We invite you to register to the webinar on making the most of your buyer meetings in Mexico. This webinar will provide you with practical information and advice to prepare for your meetings with potential buyers, importers and distributors.


    In this webinar, you will learn more about the Mexican business culture, the key factors to consider in anticipation of your meetings, what to expect when negotiating with local buyers, marketing and promotional support, as well as logistics and distribution.

    .

    WEBINAR GRATUIT

    Se préparer pour vos rencontres avec des acheteurs au Mexique


    Êtes-vous intéressés à explorer des débouchés dans le secteur agroalimentaire au Mexique? Nous vous invitons à vous inscrire au webinaire dédié à la préparation de vos rencontres d’affaires au Mexique. Ce webinaire vous fournira des informations pratiques et des conseils pour vous aider à vous préparer à vos rencontres avec des acheteurs, importateurs et distributeurs potentiels au Mexique.


    Dans ce webinaire, vous en apprendrez davantage sur la culture d’affaires au Mexique, les facteurs clés à considérer en prévision de vos rencontres, à quoi s’attendre lors de la négociation avec les acheteurs locaux, le soutien marketing et promotionnel, ainsi que sur les thèmes reliés à la logistique et la distribution.

    .INSCRIVEZ-VOUS

     Le webinaire est offert en anglais seulement.


    • 2 Feb 2021
    • (AST)
    • 3 Feb 2021
    • (AST)
    • Virtual- On line, two days
    • 14
    Register

    February 2 & 3, 2021
    Principles of
    Food Safety &
    Quality Internal Auditing

    This practical, hand-on course is focused on the attainment of two sets of defined competencies: (1) auditing skills and (2) understanding and appreciation of quality management systems. Following the basic steps of a Food Safety & Quality audit, from Preparation and Evaluation, to Reporting and Corrective Action, participants learn auditing processes and procedures using the Guidelines for Auditing Management Systems (ISO 19011:2011).

    The training provides key concepts that can be applied within an internal audit program, and makes comparisons with third-party audits by certification bodies and audits of suppliers. Practical workshops, a case study, and simulated audits are used to practice new skills and techniques. Competency-based exercises are conducted throughout the course.

    This training is suggested for:

    •  Individuals who want to become an Internal Auditor 
    •  Individuals who want to obtain a formal qualification to add to their internal auditing experience. 
    •  Individuals interested in conducting first-party and second-party audits. 
    •  Management representatives, Food safety Team Members, Quality Managers, Engineers, Internal Audit Team

    Key Topics

    • Introduction and background of Food Safety & Quality Auditing in the Food Industry
    • Internal Auditing Principles and requirements specific to QMS   
    • Understand the roles and responsibilities of auditors
    • Be able to plan and conduct an internal audit
    • Know how to write concise, accurate and factual audit reports
    • Be able to undertake audit follow-up activities

    Prerequisites

    •  Understand Site QMS
    • Food Industry Experience

    Candidates who successfully complete an Internal Audit training program will receive a PCR Certificate of Completion & passing exam with 75% score

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    Principes de l’audit interne de la salubrité alimentaire et de la qualité

    Cours concret et pratique axé sur l’acquisition de deux séries de compétences précises : 1) les compétences en audit; 2) la compréhension et l’appréciation des systèmes de gestion de la qualité. En suivant les étapes de base d’un audit de salubrité alimentaire et de qualité, y compris la préparation, l’évaluation, le signalement des problèmes et la mise en œuvre de mesures correctives, les participants apprennent les processus et procédures d’audit à l’aide des Lignes directrices pour l’audit des systèmes de management (ISO 19011:2011).

    La formation présente les concepts clés qui peuvent être appliqués dans le cadre d’un programme d’audit interne, et établit des comparaisons avec les audits de tierces parties par des organismes de certification et des audits de fournisseurs. Des ateliers pratiques, une étude de cas et des audits simulés servent à mettre en pratique les nouvelles compétences et techniques.

    *À noter : la formation et le matériel didactique sont en anglais.






    • 12 Feb 2021
    • (AST)
    • Virtual, on line- one day
    Register

    February 12, 2021
    SQF Ed.9 Conversion Training 

    SQF Code, Edition 9 is applicable to all certification and surveillance audits conducted after May 2021.Those sites with an existing SQF certification will be required to upgrade their Systems to meet the requirements outlined in edition 9 by that date.
    To learn about commitments to implement and maintain an effective SQF System and to support its ongoing improvements
    in response to the demand by increasingly more educated consumers throughout the world for access to safe, food safety —and a significant and heightened awareness of the importance of food safety, public health and other developing social issues—PCR Corp. Training Center is pleased to offer the informative one day course in updating management already implemented SQF Systems.

    Suggested training for: 

    • SQF Practitioners & Back up SQF Practitioners
    • Food Safety Managers
    • Internal and food safety auditors
    • Quality Assurance, control and regulatory affairs personnel, management, supervisors
    • Anyone who is interested in becoming an SQF practitioner and advancing their SQF knowledge of food safety and quality management systems.

    Key Topics

    • Share what to expect from Edition 9
    • Preparing for SQF Ed 9 Certification- Key changes
    • Review the Edition 9 development process
    • Describe additional resources to learn about the changes and how to implement the changes
    • Review changes for SQF System Element for all Food safety Categories

    Prerequisites:

    Present SQF Practitioners & Backup SQF Practitioners with HACCP Training (2 days) exam completed.

    Candidates who successfully complete an Implementation SQF System training program will receive a PCR Certificate of Completion & SQF Certificate after passing the exam with a 75% score minimum.  

    *********

    Formation sur la conversion à l’édition 9
    du code de salubrité alimentaire SQF

    L'édition 9 du code de salubrité alimentaire SQF est applicable à tous les audits de certification et de surveillance effectués après mai 2021. Avant cette date, les sites ayant déjà obtenu une certification SQF devront mettre à niveau leur système pour satisfaire aux exigences de l'édition 9.

    Pour connaître les engagements pris pour mettre en œuvre et maintenir un système SQF efficace et pour soutenir ses améliorations continues en réponse à la demande de consommateurs de plus en plus chevronnés dans le monde entier en matière d’accès à des aliments sûrs, et compte tenu d’une sensibilisation importante et accrue à l'importance de la salubrité alimentaire, de la santé publique et d'autres questions sociales en émergence, le PCR Corp. Training Center est heureux d’offrir ce cours informatif d'une journée sur la mise à jour des systèmes de gestion SQF déjà mis en œuvre.

    *À noter : la formation et le matériel didactique sont en anglais.


    • 9 Mar 2021
    • (AST)
    • Virtual- on line, one day
    • 16
    Register

    March 9, 2021
    New Product Development &
    Shelf Life Study Overview

    This training will provide guidance how to determine the shelf life of a food product involves considering the microbiological, physical and chemical deterioration of the food product over time and using the appropriate analytical and sensory methods to assess product quality. The shelf life is a part of New Product Development (NPD) and essential for business success and growth and playing important part of final product characteristics and guidance. This training also is designed to provide you with an overview of the product labeling requirements for food products.

    This training is suggested for experienced personnel involved in review label packaging , shelf life determination , research & product development , and it is also suitable for personnel working in food processing environments including: QA/ R&D Supervisors and Technicians, Corporate Food Safety Managers, Production and Plant Manager/Personnel, HACCP Coordinators and Plant HACCP Team Members, Supervisors of Regulatory Affairs, In-house lab personnel.

    Key Topics:

    • What is shelf life?
    • Is the shelf life of food related to food safety?  
    • What are the regulations relating to shelf life?
    • Who is responsible for calculating a shelf life?
    • Who influences the shelf life?
    • Factors influencing the shelf life of a product
    • What is a shelf life study?
    • Putting Your New Product Development to the Operation
    • Plant Trials Essentials
    • Label Approval and Verification

    Prerequisites:

    Basic understanding Food Safety Systems and R&D , Operation , Regulatory 

    Candidates who successfully complete this training program will receive a Certificate of Completion from the training entity

    *******

    Développement de nouveaux produits et
    aperçu des études sur la durée de conservation

    Formation qui comprendra des conseils sur la manière de déterminer la durée de conservation des produits alimentaires, ce qui suppose de prendre en compte leur détérioration microbiologique, physique et chimique au fil du temps et d’utiliser les méthodes analytiques et sensorielles appropriées pour évaluer leur qualité. La durée de conservation fait partie du développement de nouveaux produits (DNP) et est essentielle à la réussite et à la croissance des entreprises. Elle joue un rôle important dans les caractéristiques du produit final et les conseils à son sujet.

    *À noter : la formation et le matériel didactique sont en anglais.


    • 15 Mar 2021
    • (ADT)
    • Virtual- on line, one day
    • 16
    Register

    March 15
    Allergen Management for Food Industry

    Witnessing trends of growing concern for food allergies as well as increased sensitivity of more educated consumers, PCR Corp is pleased to offer this informative one day course designed to bring to your attention the complexity of the topic. Practicing food allergen awareness is one of the cornerstones of the modern food industry, the standard that must be in the center of attention at every food manufacturing facility. The major food incidents pertaining to food allergens are the result of human error that could be easily avoided. Mislabeling and virtually all related problems can be prevented along with preventing the unwanted and unnecessary incidents.  

    This training is suggested forFood Safety & QA & QC Personnel, Sanitation, Operation and Senior Management.

    Key Topics: 

    •  Allergens Overview
    •  Food Allergens awareness
    •  Allergens Control in facility
    •  Allergens Labeling
    •  Allergens Training and Education - rising awareness at all levels

    Prerequisites: Food Industry Experience 

    Candidates who successfully complete this training program will receive a Certificate of Completion from the training entity

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    Gestion des allergènes pour l’industrie alimentaire

    Témoin des tendances aux préoccupations croissantes pour les allergies alimentaires et à la sensibilité accrue des consommateurs plus éduqués, PCR Corp est heureux d’offrir ce cours informatif d'une journée conçu pour porter à votre attention la complexité du sujet. La pratique de la sensibilisation aux allergènes alimentaires est l'une des pierres angulaires de l'industrie alimentaire moderne, la norme qui doit être au centre de l'attention dans chaque établissement de fabrication alimentaire. Les principaux incidents alimentaires liés aux allergènes alimentaires sont le résultat d'erreurs humaines qui pourraient être facilement évitées. Les erreurs d'étiquetage et pratiquement tous les problèmes connexes peuvent être évités, tout comme les incidents indésirables et inutiles. 

    *À noter : la formation et le matériel didactique sont en anglais



    • 30 Mar 2021
    • (ADT)
    • 31 Mar 2021
    • (ADT)
    • Virtual- on line, two days
    • 16
    Register

    March 30 & 31,2021
    ADVANCED HACCP Verification,
    Validation & Reassessment 

    This training  is designed for Food safety professionals to build on their understanding of basic HACCP principles and learn how to achieve more and continuously improve their HACCP program. The course will give you access to a key valuable resources:

    •  CCP Decision Tree
    •  Hazard Analysis Template
    •  Risk Assessment Matrix Template
    •  Food Safety Plan Reanalysis Checklist
    •  HACCP Plan Reassessment Worksheet

    This training is suggested for: Food Safety Professionals in the facilities certified to or planning the GFSI Certification (SQF, BRC, FSSC2200. HACCP Food Safety Team Members, Food Safety Managers, Plant Managers, Quality Assurance Managers, SQF Practitioners, Line Supervisors, Food Safety Consultants, Senior Managers, Production Managers and  Maintenance Managers.

    Key Topics:

     HACCP Overview   Verification and Reassessment
     Verification & Validation of Prerequisite Programs  Record Keeping
     Principles Overview  Validation 
     Hazards and Controls  Continuous Improvement & Sustainment
     CCP& Preventive Controls Verification  Regulatory Requirements 

    Prerequisites: Basic understanding of Food Safety Systems and PRP's

    Candidates who successfully complete this training program will receive a Certificate of Completion from the training entity.

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    Vérification, validation et réévaluation HACCP avancées

    Formation conçue pour les professionnels de la salubrité alimentaire afin de renforcer leur compréhension des principes de base du système HACCP et d'apprendre à réaliser davantage et à améliorer continuellement leur programme HACCP. Le cours vous donnera accès à une ressource essentielle et précieuse :

    • Arbre de décision axé sur les points critiques de contrôle
    • Modèle d'analyse des risques
    • Modèle de matrice d'évaluation des risques
    • Liste de contrôle pour la réanalyse du plan de salubrité alimentaire
    • Feuille de travail pour la réévaluation du plan HACCP

    *À noter : la formation et le matériel didactique sont en anglais.


Past events

14 Jan 2021 Doing business in the agri-food sector in Mexico / Faire des affaires dans le secteur agroalimentaire au Mexique
15 Dec 2020 Internal Auditing Training
10 Dec 2020 Internal Auditing Training
8 Dec 2020 COVID-19 and Food Safety Practices
1 Dec 2020 How to Export to Europe Successfully: Practical Guidance on Logistics
30 Nov 2020 Food & Beverage EU Virtual B2B and Showcase
25 Nov 2020 Virtual AGM Food & Beverage Atlantic
17 Nov 2020 Canada Emergency Wage Subsidy (CEWS) question & answer teleconference
16 Nov 2020 Canada-Europe Virtual Export Café Buyer Registration
4 Nov 2020 November Webinar Series: The Fourth Quarter
28 Oct 2020 VIRTUAL TRADE MISSION TO SOUTH KOREA / MISSION COMMERCIALE VIRTUELLE EN CORÉE DU SUD
20 Oct 2020 Webinar: The Japanese E-Commerce Market - a View from Rakuten
20 Oct 2020 Unlocking Trade and Investment Opportunities in Jordan
8 Oct 2020 ONB Export Learning Series
7 Oct 2020 October Webinar Series: The Numbers
29 Sep 2020 Leveraging the EU E-commerce Market for Exporters - webinar
22 Sep 2020 Doing Business in Vietnam and Opportunities for Canada
2 Sep 2020 September Webinar Series: Selling more in a new environment
1 Sep 2020 September ONB Export Learning Series: Webinars to Help Refresh the Basics and Pivot to the New Normal
1 Sep 2020 YOUR E-COMMERCE GATEWAY TO ASIA- Logistic Solutions
26 Aug 2020 E-Commerce 201: Selling your product in China without having to jump on a plane
26 Aug 2020 Attend- Food Automation Virtual Trade Show & Conference
25 Aug 2020 YOUR E-COMMERCE GATEWAY TO ASIA- Selling on Multiple Platforms
25 Aug 2020 ONB Export Learning Series: Webinars to Help Refresh the Basics and Pivot to the New Normal
25 Aug 2020 Webinar- Hong Kong Loves Canadian Lobster
20 Aug 2020 IP in China 2020 - No longer a barrier to taking on the China market
19 Aug 2020 August Series-Your response to the changes in the market
18 Aug 2020 YOUR E-COMMERCE GATEWAY TO ASIA- Why Singapore?
13 Aug 2020 Your Ideal first entry into China- How to launch your brand
12 Aug 2020 China Ready Webinar Series: Supply Chain Management
11 Aug 2020 YOUR E-COMMERCE GATEWAY TO ASIA- Why ASEAN?
5 Aug 2020 Getting Your Product Certified and China Ready
30 Jul 2020 Comprehensive and Progressive Agreement for the Trans Pacific Partnership
29 Jul 2020 Chinese Business Culture and Gift Giving
22 Jul 2020 China Demystified - 10 myth busters about doing business in China
22 Jul 2020 China Ready Webinar Series
15 Jul 2020 Overview of the Food Ingredients Market in Mexico/Aperçu du marché des ingrédients alimentaires au Mexique
8 Jul 2020 July Series-Telling your story in food & beverage
2 Jul 2020 Opportunites for Food Companies in China in the "New Normal"
30 Jun 2020 Emerging European Trade Opportunities for Atlantic Canada Webinar Series
24 Jun 2020 Atlantic Canada Showcase Seafood, Food & Beverage Buyer Registration
18 Jun 2020 COVID-19 and Food Safety Practices Live Webinar training
3 Jun 2020 June Series- Internet Marketing!
2 Jun 2020 Trade & Investment Opportunities in the Middle East and North Africa (MENA)
28 May 2020 Resilience, Recovery & Growth in the UK/Résilience, reprise économique et croissance au Royaume-Uni
19 May 2020 Webinar Series-Adapting & Adjusting to Covid-19 Impacts on the Food & Beverage Sector
13 May 2020 Your Ideal First Entry into China!
6 May 2020 May Series- Selling in the Online World
30 Apr 2020 COVID-19 United States Export Forecast/ L’impact de la COVID 19 sur les exportations aux États Unis
23 Apr 2020 Retail in China Resulting after the COVID-19
23 Apr 2020 Fairtax presents- Free GrantMatch Access
23 Apr 2020 Insights for owner-managed enterprises
23 Apr 2020 3 Business Improvements you should take advantage of right NOW
23 Apr 2020 US Retail Opportunities for Food & Beverage Brands by US accelerator, Green Seed North America
22 Apr 2020 SKU Food Recipes for Success series- "Generating Sales in a new Environment"
22 Apr 2020 Insights for Canadian private and mid-market business leaders
22 Apr 2020 Grant Thornton - Understanding Where Your Business is Most at Risk During COVID-19
9 Apr 2020 COVID-19: Out of Crisis: Stabilize, then Thrive
9 Apr 2020 Fairtax presents- Government Funding and COVID-19 Support Programming
8 Apr 2020 3 Part Webinar - How to BE a Co-Packer
7 Apr 2020 3 Part Webinar - How to Hire a Co-Packer
1 Apr 2020 SKU Food Recipes for Success series- "Virtual meetings with category managers"
31 Mar 2020 État de la situation : Gestion des RH à l’ère de la COVID19
26 Mar 2020 People and Productivity during the Pandemic
25 Mar 2020 Advanced Manufacturing Supercluster Webinar on March 25
25 Mar 2020 Working with food retailers during volatile times
25 Mar 2020 How to cope with the impacts of COVID-19 on your business
25 Mar 2020 The ‘What’ and ‘How’ of Federal Assistance to Business
11 Mar 2020 Food Automation Atlantic / Automatisation de la transformation alimentaire de l'Atlantique (Newfoundland)
2 Mar 2020 Food Automation Atlantic / Automatisation de la transformation alimentaire de l'Atlantique (Nova Scotia)
24 Feb 2020 U.S. Capacity Building Conference / Session de renforcement des capacités auprès des É.-U.
7 Feb 2020 Minimiser les risques commerciaux en utilisant le jargon commercial approprié – la formation Incoterms® 2020
5 Feb 2020 Food Safety Considerations in New Product Development/Considérations relatives à la salubrité des aliments dans le développement de nouveaux produits
30 Jan 2020 Webinar—Making the connection: How to find global partners and suppliers/Webinaire — Lien d’affaires : comment trouver des partenaires et des fournisseurs internationaux
24 Jan 2020 Minimize Business Risk by Using the Proper Trade Lingo – Incoterms® 2020 Training
21 Jan 2020 Internal Auditor Training for Food Processors / Vérification interne pour les transformateurs de produits alimentaires
5 Dec 2019 CANADIAN LABELING WORKSHOP PRESENTED BY LEGAL SUITES/ ATELIER SUR L'ÉTIQUETAGE DES ALIMENTS AU CANADA PRÉSENTÉ PAR LEGAL SUITES
2 Dec 2019 CANADIAN LABELING WORKSHOP PRESENTED BY LEGAL SUITES/ ATELIER SUR L'ÉTIQUETAGE DES ALIMENTS AU CANADA PRÉSENTÉ PAR LEGAL SUITES
28 Nov 2019 CANADIAN LABELING WORKSHOP PRESENTED BY LEGAL SUITES/ ATELIER SUR L'ÉTIQUETAGE DES ALIMENTS AU CANADA PRÉSENTÉ PAR LEGAL SUITES
20 Nov 2019 Annual Industry Conference and AGM /Conference annuelle de l'industrie et AGA
19 Nov 2019 Training & Networking Event on Co-Packing
23 Oct 2019 HACCP & IMPLEMENTATION OF PREVENTIVE CONTROL PLANS / HACCP & MISE EN OEUVRE DES PLANS DE CONTRÔLE PRÉVENTIF
11 Oct 2019 Food Safety Considerations in New Product Development/Considérations relatives à la salubrité des aliments dans le développement de nouveaux produits
2 Oct 2019 BRC Global Standard for Food Safety Issue 8 / Norme mondiale BRC pour la sécurité des denrées alimentaires, version 8
1 Oct 2019 Conxemar- Seafood Exhibition
25 Sep 2019 HACCP AND THE IMPLEMENTATION OF GOOD MANUFACTURING FOR MICRO-BREWERIES/HACCP ET LA MISE EN OEUVRE D'UNE BONNE FABRICATION POUR LES MICRO-BRASSERIES
23 Sep 2019 Americas Food & Beverage Show & Conference
16 Sep 2019 Food Safety for Maintenance / Sécurité Alimentaire pour le Personnel de Maintenance
12 Sep 2019 EU Capacity Workshop / Ateliers sur la capacité d’exportation vers l’Europe
10 Sep 2019 EU Capacity Workshop / Ateliers sur la capacité d’exportation vers l’Europe
9 Sep 2019 EU Capacity Workshop / Ateliers sur la capacité d’exportation vers l’Europe
21 Aug 2019 Espace Gourmet
10 Jul 2019 Trade Mission to Cuba Workshop
25 Jun 2019 Industry Trends Conference
20 Jun 2019 Mise à jour et pause café, présenté par Aliments & Boissons Atlantique
18 Jun 2019 New Brunswick Business Growth Summit/Sommet sur la Croissance des Entreprises du Nouveau-Brunswick
6 May 2019 TUTTOFOOD, Milan, Italy
17 Apr 2019 Free Webinar Conxemar 2019
26 Mar 2019 Change the Channel
21 Mar 2019 Free Webinar- Accelerate Business Growth with These Grant Funding Programs!
4 Mar 2019 HACCP AND THE CONTROL OF LISTERIA WORKSHOP/ ATELIER SUR LE SYSTÈME HACCP ET LE CONTRÔLE DE LA BACTÉRIE LISTERIA
26 Feb 2019 Food Automation Atlantic/Automatisation de la transformation alimentaire de l’Atlantique (Newfoundland)
14 Feb 2019 CTV's What's For Dinner
29 Jan 2019 Ocean To Plate Lobster Industry Research Forum/De la mer à la table, le Forum sur la recherche dans l’industrie du homard
24 Jan 2019 New Brunswick Exporters Webinar
23 Jan 2019 HACCP AND THE CONTROL OF LISTERIA WORKSHOP/ ATELIER SUR LE SYSTÈME HACCP ET LE CONTRÔLE DE LA BACTÉRIE LISTERIA
18 Jan 2019 Quality Control & Lab Training for QC Staff / Contrôle de Qualité et Formation de Laboratoire pour le Personnel de QC
17 Jan 2019 Plant Sanitation Listerial Control / Contrôle Listerial de l'Assainissement des Plantes
6 Dec 2018 Grow Your Food & Beverage Company Workshop
4 Dec 2018 Exploring Value-Added Opportunities for Farms and Entrepreneurs / Explorer les opportunités à valeur ajoutée pour les fermes et les entrepreneurs
3 Dec 2018 HACCP AND THE CONTROL OF LISTERIA WORKSHOP/ ATELIER SUR LE SYSTÈME HACCP ET LE CONTRÔLE DE LA BACTÉRIE LISTERIA
29 Nov 2018 Food Automation Atlantic/Automatisation de la transformation alimentaire de l’Atlantique (Newfoundland)
28 Nov 2018 Food Automation Atlantic/Automatisation de la transformation alimentaire de l’Atlantique (Nova Scotia)
27 Nov 2018 Food Automation Atlantic/Automatisation de la transformation alimentaire de l’Atlantique (New Brunswick)
15 Nov 2018 Quality Control & Lab Training for QC Staff / Contrôle de Qualité et Formation de Laboratoire pour le Personnel de QC
14 Nov 2018 Plant Sanitation Listeria Control / Contrôle Listerial de l'Assainissement des Plantes
8 Nov 2018 CANADIAN US LABELING WORKSHOP PRESENTED BY LEGAL SUITES/ ATELIER SUR L'ÉTIQUETAGE DES ALIMENTS AU CANADA PRÉSENTÉ PAR LEGAL SUITES
5 Nov 2018 Food Safety for Managers/Supervisors / Sécurité Alimentaire pour les Gerant(e)s / Superviseurs
5 Nov 2018 CANADIAN US LABELING WORKSHOP PRESENTED BY LEGAL SUITES/ ATELIER SUR L'ÉTIQUETAGE DES ALIMENTS AU CANADA PRÉSENTÉ PAR LEGAL SUITES
29 Oct 2018 Food Safety for Maintenance / Sécurité Alimentaire pour le Personnel de Maintenance
11 Oct 2018 Food Safety for Managers/Supervisors / Sécurité Alimentaire pour les Gerant(e)s / Superviseurs
3 Oct 2018 European Labeling / Étiquetage européen
1 Oct 2018 European Labeling / Étiquetage européen
25 Sep 2018 FDA BOOT CAMP- Exporting Food Products to the US / Camp de Formation sur la Food and Drug Administration (FDA) des Etats-Unis
25 Sep 2018 C.A.R.T 2018 A SKUFood Live Event
18 Sep 2018 Western Union Business Solutions Lunch and Learn for Exporters
17 Sep 2018 SQF Food Safety Code for Manufacturers Ed.8 Overview / Code de Sécurité Alimentaire SQF pour les Fabricants Ed.8
14 Jun 2018 NB Export Awards
29 May 2018 CPMA Food Safety Forum
23 May 2018 SmartLabel Summit
23 May 2018 Use of Excel Spreadsheets in FDA Regulated Environments under 21 CFR- Part 11
16 May 2018 How to Prepare for US Facility Inspection
16 May 2018 FBA Pop Up Breakfast Meeting
10 May 2018 Supplier Showcase
10 May 2018 Global Certification Standards
9 May 2018 HACCP AND THE CONTROL OF LISTERIA WORKSHOP/ ATELIER SUR LE SYSTÈME HACCP ET LE CONTRÔLE DE LA BACTÉRIE LISTERIA
8 May 2018 Conference Board of Canada/Newfoundland and Labrador Food Forum 2018
26 Apr 2018 Boost Your Competitive Advantage
27 Feb 2018 Webinar- FSMA Compliance for Canadian Exporters/ WEBINAIRE - CONFORMITÉ À LA FSMA POUR LES EXPORTATEURS CANADIENS
7 Feb 2018 Quality Control and Laboratory Training for QC Staff
30 Jan 2018 Quality Control and Laboratory Training for QC Staff
30 Jan 2018 European Union Export Business Forum/Forum d’affaires sur l’exportation vers l’Union européenne
29 Jan 2018 Plant Sanitation and Listeria Control for Plant Workers
18 Jan 2018 Registration Open Until Wednesday the 17th! Introduction and Conference of the All New Atlantic Food & Beverage Processors Association and AGM
15 Jan 2018 HACCP and the Control of Listeria Workshop
15 Nov 2017 SQF Quality Code & Ed.8 Changes
9 Nov 2017 Plant Sanitation and Listeria Control for Plant Workers
31 Oct 2017 Navigating CETA- Organics
26 Oct 2017 Atlantic Food Summit 2017
25 Oct 2017 Navigating CETA- Ingredients
25 Oct 2017 Food Safety for Managers & Supervisors
17 Oct 2017 Navigating CETA- Fish and Seafood Sector

Food & Beverage Atlantic

36 Albert Street, Moncton, NB, E1C 1A9

(506) 857-4255

 

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