Upcoming events

    • 14 Feb 2019
    • 1 Jan 2020
    • Every Wednesday on CTV
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    • 20 Nov 2019
    • 8:45 AM - 3:30 PM (AST)
    • Moncton- Legends, Moncton Coliseum 377 Killam Drive- Use Entrance C
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    • 28 Nov 2019
    • 8:30 AM
    • 29 Nov 2019
    • 4:30 PM
    • St. John’s, NL (Holiday Inn St. John's Conference Centre, 180 Portugal Cove Rd. St. John's NL)
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    CANADIAN FOOD LABELLING – SPECIAL EDITION


    This is a special two day workshop on Canadian food labelling, focusing on labelling modernization. The program is suitable for all levels of experience, as it covers in detail the labelling features noted in the outline below. Emphasis, however, is on Canada’s broad new food labelling modernization plans. These include the already finalized new ingredient and nutrition labelling rules under the FDR, (Food and Drug Regulations), but also the new Front of Packaging, (FOP), nutrition symbols requirements which are likely to be finalized in fall of 2019. We are not finished yet! We will also look at the Canadian Food Inspection Agency’s (CFIA), new proposed food labelling rules modernizing the FDR and the Safe Food for Canadian Regulations (SFCR). This includes changes to the following…

    • how the common name must be formatted and presented on a label
    • how the dealer name and address on consumer prepackaged food must be declared
    • new unified country of origin labeling rules
    • revised best before date and expiration date labelling
    • new rules on highlighting flavours in foods
    • new rules on quantitative declarations related to emphasized ingredients
    • more ingredient labelling changes on collective name
    • streamlining commodity specific labelling rules
    • enhanced legibility requirements, X and H heights of letters, what does this all mean
    • new rules on test markets
    • changes to standard container size rules

    We can likely expect final regulations on CFIA’s newest proposed rules by mid 2020. Will you be ready? This workshop aims to assist with the transition to better understanding the many changes. We will aim to also provide an overview of the complex implementation periods, now proposed to stretch between immediately once rules are finalized through to 2022 and 2026. The workshop covers all basic Canadian food labelling requirements, (common name, net content, ingredients, allergens, nutrition labelling, dealer name and address, country of origin, date labelling, storage labelling, highlighting of ingredients and flavours, FOP, etc.). We will approach the labelling features from the perspective of comparing current and future labels. This is a new workshop, with new workshop exercises.

    By the end of the workshop, attendees will not only be more familiar with Canadian food labelling requirements under the FDR and SFCR. Attendees will also better understand and be prepared to manage the transition to the many new and revised Canadian food labelling features.  


    Please Note: A minimum number of participants are required to have any training courses and falling short of that will cause the event to be canceled. You will be notified and a refund will be issued.  Register early!



    ATELIER SPÉCIAL SUR L’ÉTIQUETAGE DES ALIMENTS AU CANADA

    Il s'agit d'un atelier spécial de deux jours sur l'étiquetage des aliments au Canada, axé sur la modernisation de l'étiquetage. Le programme convient à tous les niveaux d'expérience, car il couvre en détail les caractéristiques d'étiquetage indiquées ci-dessous. Toutefois, on met l'accent sur les nouveaux plans généraux de modernisation de l'étiquetage des aliments au Canada. Il s'agit notamment des nouvelles règles déjà mises au point sur l'étiquetage des ingrédients et sur l'étiquetage nutritionnel en vertu du Règlement sur les aliments et drogues (RAD), mais aussi de nouvelles exigences relatives aux symboles nutritionnels sur le devant des emballages, qui devraient être mises au point à l'automne 2019. Et ce n’est pas tout! Nous examinerons également les nouvelles règles proposées par l'Agence canadienne d'inspection des aliments (ACIA) sur l'étiquetage des aliments, qui modernisent le RAD et le Règlement sur la salubrité des aliments au Canada (RSAS). Cela comprend les changements suivants :

    • ·         le formatage et la présentation du nom usuel sur l’étiquette
    • ·         l’indication du nom et de l'adresse du détaillant sur les aliments préemballés destinés aux consommateurs
    • ·         les nouvelles règles unifiées d'indication du pays d'origine
    • ·         la révision des datations et des dates « meilleur avant » sur l’étiquetage
    • ·         les nouvelles règles sur la mise en évidence des saveurs dans les aliments
    • ·         les nouvelles règles sur les mentions quantitatives des ingrédients mis en évidence
    • ·         les nouveaux changements à l'étiquetage des ingrédients sur le nom collectif
    • ·         la rationalisation des règles d'étiquetage des produits de base
    • ·         les exigences accrues en matière de lisibilité, la hauteur du caractère X et la hauteur H et ce que tout cela signifie
    • ·         les nouvelles règles relatives aux marchés-tests
    • ·         les changements aux règles relatives à la taille standard des contenants

    On peut s'attendre à ce que les règlements définitifs proposés par l'ACIA soient adoptés d'ici le milieu de 2020. Serez-vous prêt? Cet atelier vise à faciliter la transition afin de mieux comprendre les nombreux changements. Nous nous efforcerons également de donner un aperçu des périodes de mise en œuvre complexes, qu'il est maintenant proposé d'échelonner immédiatement, une fois les règles mises au point, jusqu'en 2022 et 2026. L'atelier couvre toutes les exigences canadiennes de base en matière d'étiquetage des aliments (nom usuel, contenu net, ingrédients, allergènes, étiquetage nutritionnel, nom et adresse du détaillant, pays d'origine, indication de la date, étiquetage de l'entreposage, mise en évidence des ingrédients et saveurs, étiquetage sur le devant des emballages, etc.) Nous aborderons les caractéristiques de l'étiquetage sous l'angle de la comparaison des étiquettes actuelles et futures. Il s'agit d'un nouvel atelier comportant de nouveaux exercices.

    À la fin de l'atelier, en plus de mieux connaître les exigences canadiennes en matière d'étiquetage des aliments en vertu du RAD et du RSAS, les participants comprendront mieux les changements et seront mieux préparés à gérer la transition vers les nombreuses exigences nouvelles et révisées de l'étiquetage des aliments au Canada.

    Attention : Si le nombre de participants est insuffisant, le cours sera annulé. Vous serez alors avisé et remboursé. Inscrivez-vous sans tarder! 

    Note: Cette Formation Sera en Anglais

         

    • 2 Dec 2019
    • 9:00 AM
    • 3 Dec 2019
    • 4:30 PM
    • Halifax, NS (Hilton Garden Inn Halifax Airport, 200 Pratt & Whitney Dr. Enfield NS)
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    CANADIAN FOOD LABELLING – SPECIAL EDITION

    Early Bird Special Ends November 1, 2019  


    This is a special two day workshop on Canadian food labelling, focusing on labelling modernization. The program is suitable for all levels of experience, as it covers in detail the labelling features noted in the outline below. Emphasis, however, is on Canada’s broad new food labelling modernization plans. These include the already finalized new ingredient and nutrition labelling rules under the FDR, (Food and Drug Regulations), but also the new Front of Packaging, (FOP), nutrition symbols requirements which are likely to be finalized in fall of 2019. We are not finished yet! We will also look at the Canadian Food Inspection Agency’s (CFIA), new proposed food labelling rules modernizing the FDR and the Safe Food for Canadian Regulations (SFCR). This includes changes to the following…

    • how the common name must be formatted and presented on a label
    • how the dealer name and address on consumer prepackaged food must be declared
    • new unified country of origin labeling rules
    • revised best before date and expiration date labelling
    • new rules on highlighting flavours in foods
    • new rules on quantitative declarations related to emphasized ingredients
    • more ingredient labelling changes on collective name
    • streamlining commodity specific labelling rules
    • enhanced legibility requirements, X and H heights of letters, what does this all mean
    • new rules on test markets
    • changes to standard container size rules

    We can likely expect final regulations on CFIA’s newest proposed rules by mid 2020. Will you be ready? This workshop aims to assist with the transition to better understanding the many changes. We will aim to also provide an overview of the complex implementation periods, now proposed to stretch between immediately once rules are finalized through to 2022 and 2026. The workshop covers all basic Canadian food labelling requirements, (common name, net content, ingredients, allergens, nutrition labelling, dealer name and address, country of origin, date labelling, storage labelling, highlighting of ingredients and flavours, FOP, etc.). We will approach the labelling features from the perspective of comparing current and future labels. This is a new workshop, with new workshop exercises.

    By the end of the workshop, attendees will not only be more familiar with Canadian food labelling requirements under the FDR and SFCR. Attendees will also better understand and be prepared to manage the transition to the many new and revised Canadian food labelling features.  


    Please Note: A minimum number of participants are required to have any training courses and falling short of that will cause the event to be canceled. You will be notified and a refund will be issued.  Register early!


    ATELIER SPÉCIAL SUR L’ÉTIQUETAGE DES ALIMENTS AU CANADA

    Il s'agit d'un atelier spécial de deux jours sur l'étiquetage des aliments au Canada, axé sur la modernisation de l'étiquetage. Le programme convient à tous les niveaux d'expérience, car il couvre en détail les caractéristiques d'étiquetage indiquées ci-dessous. Toutefois, on met l'accent sur les nouveaux plans généraux de modernisation de l'étiquetage des aliments au Canada. Il s'agit notamment des nouvelles règles déjà mises au point sur l'étiquetage des ingrédients et sur l'étiquetage nutritionnel en vertu du Règlement sur les aliments et drogues (RAD), mais aussi de nouvelles exigences relatives aux symboles nutritionnels sur le devant des emballages, qui devraient être mises au point à l'automne 2019. Et ce n’est pas tout! Nous examinerons également les nouvelles règles proposées par l'Agence canadienne d'inspection des aliments (ACIA) sur l'étiquetage des aliments, qui modernisent le RAD et le Règlement sur la salubrité des aliments au Canada (RSAS). Cela comprend les changements suivants :

    •        le formatage et la présentation du nom usuel sur l’étiquette
    •      l’indication du nom et de l'adresse du détaillant sur les aliments préemballés destinés aux consommateurs
    •        les nouvelles règles unifiées d'indication du pays d'origine
    •       la révision des datations et des dates « meilleur avant » sur l’étiquetage
    •         les nouvelles règles sur la mise en évidence des saveurs dans les aliments
    •        les nouvelles règles sur les mentions quantitatives des ingrédients mis en évidence
    •         les nouveaux changements à l'étiquetage des ingrédients sur le nom collectif
    •         la rationalisation des règles d'étiquetage des produits de base
    •    les exigences accrues en matière de lisibilité, la hauteur du caractère X et la hauteur H et ce         que tout cela signifie
    •          les nouvelles règles relatives aux marchés-tests
    •         les changements aux règles relatives à la taille standard des contenants

    On peut s'attendre à ce que les règlements définitifs proposés par l'ACIA soient adoptés d'ici le milieu de 2020. Serez-vous prêt? Cet atelier vise à faciliter la transition afin de mieux comprendre les nombreux changements. Nous nous efforcerons également de donner un aperçu des périodes de mise en œuvre complexes, qu'il est maintenant proposé d'échelonner immédiatement, une fois les règles mises au point, jusqu'en 2022 et 2026. L'atelier couvre toutes les exigences canadiennes de base en matière d'étiquetage des aliments (nom usuel, contenu net, ingrédients, allergènes, étiquetage nutritionnel, nom et adresse du détaillant, pays d'origine, indication de la date, étiquetage de l'entreposage, mise en évidence des ingrédients et saveurs, étiquetage sur le devant des emballages, etc.) Nous aborderons les caractéristiques de l'étiquetage sous l'angle de la comparaison des étiquettes actuelles et futures. Il s'agit d'un nouvel atelier comportant de nouveaux exercices.

    À la fin de l'atelier, en plus de mieux connaître les exigences canadiennes en matière d'étiquetage des aliments en vertu du RAD et du RSAS, les participants comprendront mieux les changements et seront mieux préparés à gérer la transition vers les nombreuses exigences nouvelles et révisées de l'étiquetage des aliments au Canada.

    Attention : Si le nombre de participants est insuffisant, le cours sera annulé. Vous serez alors avisé et remboursé. Inscrivez-vous sans tarder! 

    Note: Cette Formation Sera en Anglais

         

    • 3 Dec 2019
    • 9:00 AM - 4:00 PM (AST)
    • Moncton NB (Holiday Inn Express, 425 Adelard Savoie Blvd. Dieppe NB)
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    The Early Bird Discount ends November 4th, 2019.

    The purpose of this workshop conducted by BIO|FOOD|TECH is to help improve the effectiveness of plant sanitation workers by providing them with the necessary information to help understand their vital role in plant sanitation and the control of Listeria in their plant’s environment and products

    Instructors: 
    Ebo Budu-Amoako, Ph.D., Senior Microbiologist

    Ebo is an internationally recognized food microbiologist having worked with international organizations in world-level consulting assignments. He has developed and delivered Food Safety training in Canada and internationally for the past fifteen years. During this time Ebo has also developed and implemented systems for food inspection and HACCP systems in various Caribbean countries.

    Jim Landrigan, P.Eng., M.B.A., Technical Advisor

    As well as providing numerous training workshops on food safety and quality systems for BIO|FOOD|TECH clients during the last ten years, Jim has implemented several Food Safety (HACCP) and Quality Management (ISO 9000) programs for small to medium sized food processors. He has also developed and delivered national food safety and quality training programs for one of the largest management consulting groups in Canada. Jim was also a Sessional Instructor at Holland College and taught Strategic Crisis Management and Management of a Diverse Workforce courses in the Applied Degree in Culinary Operations program.

    Topics Covered

    1) Background
    2) Overview of Listeria monocytogenes 

    3) Sources of Listeria monocytogenes in the Food Plant Environment 
    4) Factors that contribute to Listeria monocytogenes in the Food Plant
    5) Control of Listeria monocytogenes in the Food Plant
    6) Importance of Control Programs

    For more information click here.

               

    L'objectif de cet atelier dirigé par BIO|FOOD|TECH est d'aider à améliorer l'efficacité des travailleurs chargés de l'assainissement de l’usine en leur fournissant l'information nécessaire pour les aider à comprendre leur rôle vital dans l'assainissement de l’usine et la lutte contre listériose dans l'environnement de leur usine et ses produits.

    Présentateurs

     Ebo Budu-Amoako, Ph.D., microbiologiste en chef

    Ebo est un microbiologiste alimentaire reconnu à l'échelle internationale qui a travaillé avec des organisations internationales dans le cadre de missions de consultation à l’échelle mondiale. Au cours des quinze dernières années, il a élaboré et donné de la formation sur la salubrité des aliments au Canada et à l'étranger. Au cours de cette période, Ebo a également élaboré et mis en œuvre des systèmes d'inspection des aliments et des systèmes d’analyse des dangers et points critiques pour leur maîtrise (HACCP) dans divers pays des Caraïbes.

    Jim Landrigan, P.Eng., M.B.A., conseiller technique

    En plus d'offrir de nombreux ateliers de formation sur la salubrité des aliments et les systèmes de qualité aux clients de BIO|FOOD|TECH au cours des dix dernières années, Jim a mis en œuvre plusieurs programmes de salubrité alimentaire (HACCP) et de gestion de la qualité (ISO 9000) pour de petites et moyennes entreprises de transformation alimentaire. Il a également élaboré et donné des programmes nationaux de formation sur la salubrité et la qualité des aliments pour l'un des plus importants groupes de consultation en gestion au Canada. De plus, Jim a été chargé de cours à temps partiel au Holland College et a enseigné la gestion stratégique des crises et la gestion d'une main-d'œuvre diversifiée dans le cadre du programme d'études appliquées en opérations culinaires.

    Sujets traités

    1) Contexte

    2) Aperçu de la bactérie Listeria monocytogenes

    3) Sources de la Listeria monocytogenes dans l'environnement des usines alimentaires

    4) Facteurs qui contribuent à la présence de la Listeria monocytogenes dans l'usine alimentaire

    5) Lutte contre la Listeria monocytogenes dans l'usine alimentaire

    6) Importance des programmes de contrôle 

    • 5 Dec 2019
    • 9:00 AM
    • 6 Dec 2019
    • 4:30 PM
    • Moncton, NB (Holiday Inn Express, 425 Adelard Savoie Blvd. Dieppe NB)
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    CANADIAN FOOD LABELLING – SPECIAL EDITION

    Early Bird Special Ends November 5th, 2019

    This is a special two day workshop on Canadian food labelling, focusing on labelling modernization. The program is suitable for all levels of experience, as it covers in detail the labelling features noted in the outline below. Emphasis, however, is on Canada’s broad new food labelling modernization plans. These include the already finalized new ingredient and nutrition labelling rules under the FDR, (Food and Drug Regulations), but also the new Front of Packaging, (FOP), nutrition symbols requirements which are likely to be finalized in fall of 2019. We are not finished yet! We will also look at the Canadian Food Inspection Agency’s (CFIA), new proposed food labelling rules modernizing the FDR and the Safe Food for Canadian Regulations (SFCR). This includes changes to the following…

    • how the common name must be formatted and presented on a label
    • how the dealer name and address on consumer prepackaged food must be declared
    • new unified country of origin labeling rules
    • revised best before date and expiration date labelling
    • new rules on highlighting flavours in foods
    • new rules on quantitative declarations related to emphasized ingredients
    • more ingredient labelling changes on collective name
    • streamlining commodity specific labelling rules
    • enhanced legibility requirements, X and H heights of letters, what does this all mean
    • new rules on test markets
    • changes to standard container size rules

    We can likely expect final regulations on CFIA’s newest proposed rules by mid 2020. Will you be ready? This workshop aims to assist with the transition to better understanding the many changes. We will aim to also provide an overview of the complex implementation periods, now proposed to stretch between immediately once rules are finalized through to 2022 and 2026. The workshop covers all basic Canadian food labelling requirements, (common name, net content, ingredients, allergens, nutrition labelling, dealer name and address, country of origin, date labelling, storage labelling, highlighting of ingredients and flavours, FOP, etc.). We will approach the labelling features from the perspective of comparing current and future labels. This is a new workshop, with new workshop exercises.

    By the end of the workshop, attendees will not only be more familiar with Canadian food labelling requirements under the FDR and SFCR. Attendees will also better understand and be prepared to manage the transition to the many new and revised Canadian food labelling features.  


    Please Note: A minimum number of participants are required to have any training courses and falling short of that will cause the event to be canceled. You will be notified and a refund will be issued.  Register early!

    ATELIER SPÉCIAL SUR L’ÉTIQUETAGE DES ALIMENTS AU CANADA

    Il s'agit d'un atelier spécial de deux jours sur l'étiquetage des aliments au Canada, axé sur la modernisation de l'étiquetage. Le programme convient à tous les niveaux d'expérience, car il couvre en détail les caractéristiques d'étiquetage indiquées ci-dessous. Toutefois, on met l'accent sur les nouveaux plans généraux de modernisation de l'étiquetage des aliments au Canada. Il s'agit notamment des nouvelles règles déjà mises au point sur l'étiquetage des ingrédients et sur l'étiquetage nutritionnel en vertu du Règlement sur les aliments et drogues (RAD), mais aussi de nouvelles exigences relatives aux symboles nutritionnels sur le devant des emballages, qui devraient être mises au point à l'automne 2019. Et ce n’est pas tout! Nous examinerons également les nouvelles règles proposées par l'Agence canadienne d'inspection des aliments (ACIA) sur l'étiquetage des aliments, qui modernisent le RAD et le Règlement sur la salubrité des aliments au Canada (RSAS). Cela comprend les changements suivants :

    •        le formatage et la présentation du nom usuel sur l’étiquette
    •      l’indication du nom et de l'adresse du détaillant sur les aliments préemballés destinés aux consommateurs
    •        les nouvelles règles unifiées d'indication du pays d'origine
    •       la révision des datations et des dates « meilleur avant » sur l’étiquetage
    •         les nouvelles règles sur la mise en évidence des saveurs dans les aliments
    •        les nouvelles règles sur les mentions quantitatives des ingrédients mis en évidence
    •         les nouveaux changements à l'étiquetage des ingrédients sur le nom collectif
    •         la rationalisation des règles d'étiquetage des produits de base
    •    les exigences accrues en matière de lisibilité, la hauteur du caractère X et la hauteur H et ce         que tout cela signifie
    •          les nouvelles règles relatives aux marchés-tests
    •         les changements aux règles relatives à la taille standard des contenants

    On peut s'attendre à ce que les règlements définitifs proposés par l'ACIA soient adoptés d'ici le milieu de 2020. Serez-vous prêt? Cet atelier vise à faciliter la transition afin de mieux comprendre les nombreux changements. Nous nous efforcerons également de donner un aperçu des périodes de mise en œuvre complexes, qu'il est maintenant proposé d'échelonner immédiatement, une fois les règles mises au point, jusqu'en 2022 et 2026. L'atelier couvre toutes les exigences canadiennes de base en matière d'étiquetage des aliments (nom usuel, contenu net, ingrédients, allergènes, étiquetage nutritionnel, nom et adresse du détaillant, pays d'origine, indication de la date, étiquetage de l'entreposage, mise en évidence des ingrédients et saveurs, étiquetage sur le devant des emballages, etc.) Nous aborderons les caractéristiques de l'étiquetage sous l'angle de la comparaison des étiquettes actuelles et futures. Il s'agit d'un nouvel atelier comportant de nouveaux exercices.

    À la fin de l'atelier, en plus de mieux connaître les exigences canadiennes en matière d'étiquetage des aliments en vertu du RAD et du RSAS, les participants comprendront mieux les changements et seront mieux préparés à gérer la transition vers les nombreuses exigences nouvelles et révisées de l'étiquetage des aliments au Canada.


    Attention : Si le nombre de participants est insuffisant, le cours sera annulé. Vous serez alors avisé et remboursé. Inscrivez-vous sans tarder! 

    Note: Cette Formation Sera en Anglais

         

    • 21 Jan 2020
    • 9:00 AM - 4:00 PM (AST)
    • Moncton NB (Holiday Inn Express, 425 Adelard Savoie Blvd. Dieppe NB)
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    The Early Bird Discount ends December 20th, 2019.

    This course will provide you with the knowledge and skills required to conduct an internal food safety audit. this includes understanding how food safety audits contribute to the maintenance and improvement of food safety management systems.

    Topics Covered

    1) Introduction 
    2) Creating your internal auditor program
    3) Scheduling audits
    4) Preparing checklists
    5) Conducting the audit and audit techniques
    6) Documenting findings
    7) Audit follow up
    8) Reviewing the results / trends

    Instructors:

    Ebo Budu-Amoaka, Ph.D., Senior Microbiologist

    Jim Landrigan, P.Eng., M.B.A., Technical Advisor


    For More Information Click Here.

    Ce cours vous permettra d'acquérir les connaissances et les compétences nécessaires pour effectuer une vérification interne de la salubrité des aliments. Il s'agit notamment de comprendre comment les vérifications de salubrité des aliments contribuent au maintien et à l'amélioration des systèmes de gestion de la salubrité des aliments

    Sujets abordés

    1) Introduction
    2) Création de votre propre programme de vérification interne
    3) Planfication des vérifacations
    4) Préparation des listes
    de
    contrôle
    5) Exécution de la vérification et techniques de vérification
    6) Documentation des résultats
    7) Suivi de la vérification 
    8) Examen des résultats / tendances


    Enseignants

    Ebo Budu-Amoaka, Ph.D., microbiologiste principale

    Jim Landrigan, img., M.B.A., conseiller technique


    Pour Plus d'Information Cliquez Ici.

    Note: Cette Formation Sera en Anglais

    This workshop is made possible in part through funding from the Atlantic Canada Opportunities Agency. Cet atelier est offert en partie grâce au financement de l'Agence de promotion économique du Canada atlantique.

              

    • 28 Jan 2020
    • 9:00 AM - 4:00 PM
    • Halifax NS (Hilton Garden Inn Halifax Airport 200 Pratt & Whitney Dr. Enfield NS)
    Register

       

    Early Bird Discount ends December 28th, 2019.

    This food safety course provided by Bio|Food|Tech is a comprehensive one day course covering all aspects of food safety for management staff. This course has been updated for Safe Food for Canadians Regulations.

    Topics Covered

    1) Importance of Food Safety

    2) Food Safety Management Systems

    3) Implementation and Management of Food Safety Systems

    4) How to Prepare for Regulatory and Customary Audits

    Instructors:

    Ebo Budu-Amoako, Ph.D., Senior Microbiologist

    Jim Landrigan, P.Eng., M.B.A., Technical Advisor


    For more Information click here.

    Please Note: A minimum number of participants are required to have any training courses and falling short of that will cause the event to be canceled. You will be notified and a refund will be issued.  Register early!



    Ce cours de sécurité alimentaire fourni par Bio | Food | Tech est un cours complete d'une journée couvrant tous les aspects de la sécurité alimentaire pour le personnel de gestionnaires et superviseurs.

    Inscrivez-vous sans tarder!

    Sujets abordés

    1)  L'Importance de la Sécurité Alimentaire 

    2) Systèmes de Gestion de la Sécurité Alimentaire

    3) Mise en Oeuvre et Gestion des Systèmes de Sécurité Alimentaire

    4) Comment se Préparer aux Vérifications Réglementaires et Coutumières 

    Enseignants

    Ebo Budu-Amoako, Ph.D., microbiologiste principal
    Jim Landrigan, ing., M.B.A., conseiller technique


    Pour Plus d'information cliquez ici.

    Attention : Si le nombre de participants est insuffisant, le cours sera annulé. Vous serez alors avisé et remboursé. Inscrivez-vous sans tarder!

    Note: Cette Formation sera en Anglais.

       

    • 5 Feb 2020
    • 9:00 AM - 4:00 PM
    • Charlottetown PE
    Register


    Early Bird deadline ends January 6th, 2020.

    This food safety course provided by Bio|Food|Tech is a comprehensive one day course covering all the aspects of food safety considerations in new product development. This course has been updated for
    Safe Food for Canadians Regulations.


    Topics Covered

    1) Introduction 

    2) Overview of Food Product Development Process

    3) Review of and Control of Food Safety Hazards 

    4) Food Safety Considerations at Key Product Development Steps

    5) GFSI Requirements for Product Development 

    Instructors:

    Ebo Budu-Amoka, Ph.D., Senior Microbiologist 

    Jim Landrigan, P.Eng., M.B.A., Technical Advisor

    For More Information click here.

    Please Note: A minimum number of participants are required to have any training courses and failing short of that will cause the event to be canceled. You will be notified and a refund will be issued. Register early!

    Considérations relatives à la salubrité des aliments
    dans le développement de nouveaux produits

    Sujets traités

    1) Introduction

    2) Aperçu du processus de développement de produits alimentaires

    3) Examen et maîtrise des risques en matière de salubrité des aliments

    4) Considérations relatives à la salubrité des aliments aux étapes clés du développement des produits

    5) Exigences de la GFSI en matière de développement de produits 



    Ce cours de sécurité alimentaire fourni par Bio|Food|Tech est un cours complet d'une journée couvrant tous les aspects de les considérations de sécurité alimentaire dans le développement de nouveaux produits.


    Considérations relatives à la salubrité des aliments dans le développement de nouveaux produits

    Sujets traités

    1) Introduction

    2) Aperçu du processus de développement de produits alimentaires

    3) Examen et maîtrise des risques en matière de salubrité des aliments

    4) Considérations relatives à la salubrité des aliments aux étapes clés du développement des produits

    5) Exigences de la GFSI en matière de développement de produits 

    Enseignants:

    Ebo Budu-Amoaka, Ph.D., microbiologiste principal

    Jim Landrigan, ing., M.B.A., conseiller technique


    Pour Plus d'Information cliquez ici.

    Attention : Si le nombre de participants est insuffisant, le cours sera annulé. Vous serez alors avisé et remboursé. Inscrivez-vous sans tarder!

    Note: Cette Formation Sera en Anglais


    • 12 Feb 2020
    • 9:00 AM - 4:00 PM (AST)
    • Halifax, NS (Hilton Garden Inn Halifax Airport 200 Pratt & Whitney Dr. Enfield NS)
    Register

       

    Early Bird Discount ends January 13th, 2020

    This food safety course provided by Bio|Food|Tech is a comprehensive one day course covering all aspects of quality control and lab training for QC staff.

    Instructors:

    Ebo Budu-Amoako, Ph.D., Senior Microbiologist

    Jim Landrigan, P.Eng., M.B.A., Technical Advisor


    Topics Covered

    Quality Control Activities

    1) Measurements, Techniques, Equipment's, Calibration, Standards

    2) Sampling

    3) Interpretation of External Laboratory Results

    4) In House Training Techniques

    5) CCP Monitoring and Verification of Records

    6) In House Inspections (Methods, Tools)

    In House Training Techniques

    7) Basic Laboratory Techniques

    8) Rapid Testing

    9) Testing Schedule 

    10) Documentation (Methods, Results)

    11) Proficiency Evaluation

    12) SQF Edition 8 Requirements

    Please Note: A minimum number of participants are required to have any training courses and falling short of that will cause the event to be canceled. You will be notified and a refund will be issued.  Register early!

    Ce cours de sécurité alimentaire offert par Bio | Food | Tech est un cours complet d'une journée couvrant tous les aspects du contrôle de la qualité et de la formation en laboratoire pour le personnel de QC.

    Inscrivez-vous sans tarder! 

    Enseignants

    Ebo Budu-Amoako, Ph.D., microbiologiste principal
    Jim Landrigan, ing., M.B.A., conseiller technique

    Sujets Abordés

    Activités de Contrôle de la Qualité

    1) Mesures, Techniques, Equipement, Calibration, Normes

    2) Échantillonnage

    3) Interprétation des Résultats de Laboratoire Externes

    4) Techniques de Formation en Maison

    5) Suivi et Vérification des Dossiers par le PCC

    6) Inspections Internes (Méthodes, Outils)

    Techniques de formation en maison

    7) Techniques de Laboratoire de Base

    8) Test Rapide

    9) Calendrier des Tests

    10) Documentation (Méthodes, Résultats)

    11) Évaluation de la Compétence

    12) SQF Edition 8 Exigences

    Attention : Si le nombre de participants est insuffisant, le cours sera annulé. Vous serez alors avisé et remboursé. Inscrivez-vous sans tarder!

    Note: Cette Formation sera en Anglais.

       

    • 13 Feb 2020
    • 9:00 AM - 4:00 PM
    • Moncton NB (Holiday Inn Express, 425 Adelard Savoie Blvd. Dieppe NB)
    Register

                                                                                          

    Early Bird Discount ends January 13th, 2020.

    This food safety course provided by Bio|Food|Tech is a comprehensive one day course covering all aspects of food safety for maintenance staff. This course has been updated for Safe Food for Canadians Regulations.

    Topics Covered

    1) Introduction to Food Safety / HACCP

    2) Food Safety Hazards for Maintenance Staff

    3) Control of Hazards Associated with Maintenance Work in a Food Processing Plant 

    4) Typical Maintenance Situation

    Instructors:

    Ebo Budu-Amoako, Ph.D., Senior Microbiologist

    Jim Landrigan, P.Eng., M.B.A., Technical Advisor



    For More Information click here 

    Please Note: A minimum number of participants are required to have any training courses and falling short of that will cause the event to be canceled. You will be notified and a refund will be issued.  Register early!

    Ce cours de sécurité alimentaire fourni par Bio|Food|Tech est un cours complet d'une journée couvrant tous les aspects de la sécurité alimentaire pour le personnel de maintenance.

    Inscrivez-vous sans tarder! 

    Sujets abordés

    1) Introduction au Sécurité Alimentaire / HACCP

    2) Dangers de Sécurité Alimentaire pour le Personnel de Maintenance

    3) Contrôle des Dangers Liés à la Maintenance dans une Usine de        Transformation des Aliments

    4) Des Scenarios Quotidien de Maintenance

    Enseignants

    Ebo Budu-Amoako, Ph.D., microbiologiste principal
    Jim Landrigan, ing., M.B.A., conseiller technique


    Pour Plus d'Information cliquez ici.

    Attention : Si le nombre de participants est insuffisant, le cours sera annulé. Vous serez alors avisé et remboursé. Inscrivez-vous sans tarder!

    Note: Cette Formation sera en Anglais.

       

    • 18 Feb 2020
    • 9:00 AM
    • 20 Feb 2020
    • 3:30 PM
    • Halifax NS (Hilton Garden Inn Halifax Airport 200 Pratt & Whitney Dr. Enfield NS)
    Register
     

       

    Early Bird Discount ends January 20th, 2019. 

    This workshop has been updated for Safe Food for Canadians Regulations.

    This HACCP training course conducted by BIO|FOOD|TECH is a comprehensive three day course covering all aspects of the Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) concept as it relates to all sectors of food processing. Covers the requirements for Canadian QMP and FSEP programs. This is a hands on course with 50 % of the course time spent preparing a HACCP plan for a product chosen bythe participants

    Topics Covered

    1) Introduction to HACCP
    2) Hazards
    3) Introduction to Preventive Control Plan (PCP) Elements

    7) HACCP Plan

    Instructors:

    Ebo Budu-Amoako, Ph.D., Senior Microbiologist

    Jim Landrigan, P.Eng., M.B.A., Technical Advisor

    For More Information click here.

    Please Note: A minimum number of participants are required to have any training courses and falling short of that will cause the event to be canceled. You will be notified and a refund will be issued.  Register early!

    Le cours Analyse des risques et maîtrise des points critiques (Hazard Analysis Critical Control Point ou HACCP) donné par BIO|FOOD|TECH est un cours complet de trois jours couvrant tous les éléments du concept d’analyse des risques et de la maîtrise des points critiques qui concernent tous les secteurs de la transformation des aliments. Le cours aborde notamment les exigences du Programme de gestion de la qualité et du Programme d’amélioration de la salubrité des aliments du gouvernement du Canada. C’est un cours pratique dans lequel on consacrera 50 % du temps à l’élaboration d’un plan HACCP pour un produit choisi par les participants.

    Inscrivez-vous sans tarder!

    Sujets abordés

    1) Introduction 
    2) Dangers
    3) Introduction aux éléments du plan de contrôle préventif (PCP)
    4) Plan HACCP   

    Enseignants:

    Ebo Budu-Amoako, Ph.D., microbiologiste principal

    Jim Landrigan, ing., M.B.A., conseiller technique


      Pour Plus d'Information Cliquez Ici

      Attention : Si le nombre de participants est insuffisant, le cours sera annulé. Vous serez alors avisé et remboursé. Inscrivez-vous sans tarder!

      Note: Cette Formation Sera en Anglais

      This workshop is made possible in part through funding from the Atlantic Canada Opportunities Agency. Cet atelier est offert en partie grâce au financement de l'Agence de promotion économique du Canada atlantique.


                 

      • 11 Mar 2020
      • 9:00 AM
      • 13 Mar 2020
      • 3:30 PM
      • Charlottetown PEI (Venue to be determined)
      Register
       

         

      Early Bird Discount ends Febuary 11th, 2020. 

      This workshop has been updated for Safe Food for Canadians Regulations.

      This HACCP training course conducted by BIO|FOOD|TECH is a comprehensive three day course covering all aspects of the Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) concept as it relates to all sectors of food processing. Covers the requirements for Canadian QMP and FSEP programs. This is a hands on course with 50 % of the course time spent preparing a HACCP plan for a product chosen bythe participants

      Topics Covered

      1) Introduction to HACCP
      2) Hazards
      3) Introduction to Preventive Control Plan (PCP) Elements

      7) HACCP Plan

      Instructors:

      Ebo Budu-Amoako, Ph.D., Senior Microbiologist

      Jim Landrigan, P.Eng., M.B.A., Technical Advisor

      For More Information click here.

      Please Note: A minimum number of participants are required to have any training courses and falling short of that will cause the event to be canceled. You will be notified and a refund will be issued.  Register early!


      Le cours Analyse des risques et maîtrise des points critiques (Hazard Analysis Critical Control Point ou HACCP) donné par BIO|FOOD|TECH est un cours complet de trois jours couvrant tous les éléments du concept d’analyse des risques et de la maîtrise des points critiques qui concernent tous les secteurs de la transformation des aliments. Le cours aborde notamment les exigences du Programme de gestion de la qualité et du Programme d’amélioration de la salubrité des aliments du gouvernement du Canada. C’est un cours pratique dans lequel on consacrera 50 % du temps à l’élaboration d’un plan HACCP pour un produit choisi par les participants.

      Inscrivez-vous sans tarder!

      Sujets abordés

      1) Introduction 
      2) Dangers
      3) Introduction aux éléments du plan de contrôle préventif (PCP)
      4) Plan HACCP   

      Enseignants:

      Ebo Budu-Amoako, Ph.D., microbiologiste principal

      Jim Landrigan, ing., M.B.A., conseiller technique


        Pour Plus d'Information Cliquez Ici

        Attention : Si le nombre de participants est insuffisant, le cours sera annulé. Vous serez alors avisé et remboursé. Inscrivez-vous sans tarder!

        Note: Cette Formation Sera en Anglais

        This workshop is made possible in part through funding from the Atlantic Canada Opportunities Agency. Cet atelier est offert en partie grâce au financement de l'Agence de promotion économique du Canada atlantique.


                   

        • 20 Mar 2020
        • 9:00 AM - 4:00 PM (ADT)
        • Moncton, NB (Holiday Inn Express, 425 Aderald Savoie Blvd. Dieppe NB)
        Register

           

        Early Bird Discount ends February 20th, 2020

        This food safety course provided by Bio|Food|Tech is a comprehensive one day course covering all aspects of quality control and lab training for QC staff.

        Instructors:

        Ebo Budu-Amoako, Ph.D., Senior Microbiologist

        Jim Landrigan, P.Eng., M.B.A., Technical Advisor


        Topics Covered

        Quality Control Activities

        1) Measurements, Techniques, Equipment's, Calibration, Standards

        2) Sampling

        3) Interpretation of External Laboratory Results

        4) In House Training Techniques

        5) CCP Monitoring and Verification of Records

        6) In House Inspections (Methods, Tools)

        In House Training Techniques

        7) Basic Laboratory Techniques

        8) Rapid Testing

        9) Testing Schedule 

        10) Documentation (Methods, Results)

        11) Proficiency Evaluation

        12) SQF Edition 8 Requirements

        Please Note: A minimum number of participants are required to have any training courses and falling short of that will cause the event to be canceled. You will be notified and a refund will be issued.  Register early!

        Ce cours de sécurité alimentaire offert par Bio | Food | Tech est un cours complet d'une journée couvrant tous les aspects du contrôle de la qualité et de la formation en laboratoire pour le personnel de QC.

        Inscrivez-vous sans tarder! 

        Enseignants

        Ebo Budu-Amoako, Ph.D., microbiologiste principal
        Jim Landrigan, ing., M.B.A., conseiller technique

        Sujets Abordés

        Activités de Contrôle de la Qualité

        1) Mesures, Techniques, Equipement, Calibration, Normes

        2) Échantillonnage

        3) Interprétation des Résultats de Laboratoire Externes

        4) Techniques de Formation en Maison

        5) Suivi et Vérification des Dossiers par le PCC

        6) Inspections Internes (Méthodes, Outils)

        Techniques de formation en maison

        7) Techniques de Laboratoire de Base

        8) Test Rapide

        9) Calendrier des Tests

        10) Documentation (Méthodes, Résultats)

        11) Évaluation de la Compétence

        12) SQF Edition 8 Exigences

        Attention : Si le nombre de participants est insuffisant, le cours sera annulé. Vous serez alors avisé et remboursé. Inscrivez-vous sans tarder!

        Note: Cette Formation sera en Anglais.

           

        • 23 Mar 2020
        • 9:00 AM
        • 25 Mar 2020
        • 3:30 PM
        • Yarmouth NS (Venue to be determined)
        Register
         

           

        Early Bird Discount ends February 24th, 2020. 

        This workshop has been updated for Safe Food for Canadians Regulations.

        This HACCP training course conducted by BIO|FOOD|TECH is a comprehensive three day course covering all aspects of the Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) concept as it relates to all sectors of food processing. Covers the requirements for Canadian QMP and FSEP programs. This is a hands on course with 50 % of the course time spent preparing a HACCP plan for a product chosen by the participants

        Topics Covered

        1) Introduction to HACCP
        2) Hazards
        3) Introduction to Preventive Control Plan (PCP) Elements

        7) HACCP Plan

        Instructors:

        Ebo Budu-Amoako, Ph.D., Senior Microbiologist

        Jim Landrigan, P.Eng., M.B.A., Technical Advisor

        For More Information click here.

        Please Note: A minimum number of participants are required to have any training courses and falling short of that will cause the event to be canceled. You will be notified and a refund will be issued.  Register early!

        Le cours Analyse des risques et maîtrise des points critiques (Hazard Analysis Critical Control Point ou HACCP) donné par BIO|FOOD|TECH est un cours complet de trois jours couvrant tous les éléments du concept d’analyse des risques et de la maîtrise des points critiques qui concernent tous les secteurs de la transformation des aliments. Le cours aborde notamment les exigences du Programme de gestion de la qualité et du Programme d’amélioration de la salubrité des aliments du gouvernement du Canada. C’est un cours pratique dans lequel on consacrera 50 % du temps à l’élaboration d’un plan HACCP pour un produit choisi par les participants.

        Inscrivez-vous sans tarder!

        Sujets abordés

        1) Introduction 
        2) Dangers
        3) Introduction aux éléments du plan de contrôle préventif (PCP)
        4) Plan HACCP   

        Enseignants:

        Ebo Budu-Amoako, Ph.D., microbiologiste principal

        Jim Landrigan, ing., M.B.A., conseiller technique


          Pour Plus d'Information Cliquez Ici

          Attention : Si le nombre de participants est insuffisant, le cours sera annulé. Vous serez alors avisé et remboursé. Inscrivez-vous sans tarder!

          Note: Cette Formation Sera en Anglais

          This workshop is made possible in part through funding from the Atlantic Canada Opportunities Agency. Cet atelier est offert en partie grâce au financement de l'Agence de promotion économique du Canada atlantique.


                     

          • 15 Apr 2020
          • 17 Apr 2020
          • Montreal QC
          Register


          Atlantic Trade and Investment Growth Strategy

          Recruitment Notice
          SIAL Canada
          April 15 - 17, 2020
          Montreal, QC

          Food and Beverage Atlantic, working jointly with the Atlantic Canada Opportunities Agency and the provinces of New Brunswick, Nova Scotia, Newfoundland and Labrador and Prince Edward Island, is seeking Atlantic Canadian companies to attend SIAL Canada in Montreal, Quebec from April 15 to 17, 2020. SIAL is now the only event of its scale in Canada, with more than 1000 national and international exhibitors hosting over 18,500 buyers from Canada, the U.S., and over 50 other countries.

          This project is being supported by the Atlantic Trade and Investment Growth Strategy, a partnership between the Government of Canada and the four Atlantic Provincial governments.

          SIAL Canada is the only national trade show that offers a complete range of food products under one roof to meet customers’ expectations. Buyers and decision makers across the whole industry, from grocery, wholesale and specialty retail to foodservice and manufacturing, will converge to uncover the hottest trends, latest product launches and the industry’s vision for the future.

          The 2019 SIAL Canada Show in Toronto had over 18,500 professional buyers from over 60 countries, and there were over 1000 exhibitors from these countries. The top 5 of the 60 plus countries and regions visiting SIAL include Canada, United States, Mexico, the European Union and China.

          Mission features:

          The goals of the mission are to showcase and promote the high-quality seafood, agri-food and beverage products from Atlantic Canada, to increase export opportunities for Atlantic Canadian companies and to increase the number of Atlantic Canadian companies exporting outside the Atlantic Provinces.

          ✓ The Atlantic Provinces have secured a large, open concept, shared booth space.

          ✓ Food and Beverage Atlantic will coordinate all pavilion details including furnishing, graphics and signage.

          ✓ Potential exhibitors are responsible for all travel arrangements. Food and Beverage Atlantic is currently looking into a block of hotel rooms in Montreal. More details to follow.

          Fees and Exhibitor details:

          The fee to co-exhibit is $1,500.00 payable to Food and Beverage Atlantic. The fee to register as a show walker is $300 payable to Food and Beverage Atlantic.

          Deadline to register is March 2, 2020

          The registration fee for co-exhibitors will include the following:

          • Registration for the show – 2 badges/company
          • 10 Visitor invitations per company
          • Co-exhibitor space in the shared open concept booth with all of Atlantic Canada.

          Read more here

                                  

           

          Avis de recrutement 
          SIAL Canada

          Du 15 au 17 avril 2020, 
          Montréal, QC

          Aliments et Boissons Atlantique, en collaboration avec l'Agence de promotion économique du Canada atlantique et les provinces du Nouveau-Brunswick, de la Nouvelle-Écosse, de Terre-Neuve-et-Labrador et de l'Île-du-Prince-Édouard, recherche des entreprises du Canada atlantique pour participer au Salon international de l’alimentation du Canada (SIAL Canada) à Montréal (Québec) du 15 au 17 avril 2020. Le SIAL est maintenant le seul événement de son envergure au Canada, avec plus de 1 000 exposants nationaux et internationaux accueillant plus de 18 500 acheteurs du Canada, des États-Unis et de plus de 50 autres pays.

          Le projet est appuyé par la Stratégie de croissance du commerce et des investissements en Atlantique, un partenariat entre le gouvernement du Canada et les quatre gouvernements provinciaux de l’Atlantique.

          SIAL Canada est le seul salon national qui offre une gamme complète de produits alimentaires sous un même toit pour répondre aux attentes des clients. Les acheteurs et les décideurs de l'ensemble de l'industrie, y compris le secteur de l'épicerie, le commerce de gros et de détail spécialisé, les services alimentaires et la fabrication, convergeront pour découvrir les tendances de l’heure, les derniers lancements de produits et la vision de l'avenir de l'industrie.

          Le SIAL Canada de 2019 à Toronto a accueilli plus de 18 500 acheteurs professionnels et plus de 1 000 exposants de plus de 60 pays. Le Canada, les États-Unis, le Mexique, l'Union européenne et la Chine sont les cinq pays les plus importants sur quelque 60 pays et régions qui visitent le SIAL.

          Caractéristiques de la mission

          La mission a pour objectif de mettre en valeur et de promouvoir les produits de la mer, les produits agroalimentaires et les boissons de qualité supérieure du Canada atlantique, d'accroître les possibilités d'exportation pour les entreprises du Canada atlantique et d'augmenter le nombre d'entreprises du Canada atlantique qui exportent à l'extérieur des provinces de l'Atlantique.

          • ü  Les provinces de l’Atlantique ont réservé un vaste espace ouvert et commun pour les kiosques.
          • ü  Aliments et Boissons Atlantique coordonnera tous les détails du pavillon, y compris le mobilier, le graphisme et les enseignes.
          • ü  Les exposants potentiels sont responsables de tous les préparatifs de voyage. Aliments et Boissons Atlantique est actuellement à la recherche d’un bloc de chambres d’hôtel à Montréal. Plus de détails à suivre à ce sujet.

            ici 



        Past events

        23 Oct 2019 HACCP & IMPLEMENTATION OF PREVENTIVE CONTROL PLANS / HACCP & MISE EN OEUVRE DES PLANS DE CONTRÔLE PRÉVENTIF
        11 Oct 2019 Food Safety Considerations in New Product Development/Considérations relatives à la salubrité des aliments dans le développement de nouveaux produits
        2 Oct 2019 BRC Global Standard for Food Safety Issue 8 / Norme mondiale BRC pour la sécurité des denrées alimentaires, version 8
        1 Oct 2019 Conxemar- Seafood Exhibition
        25 Sep 2019 HACCP AND THE IMPLEMENTATION OF GOOD MANUFACTURING FOR MICRO-BREWERIES/HACCP ET LA MISE EN OEUVRE D'UNE BONNE FABRICATION POUR LES MICRO-BRASSERIES
        23 Sep 2019 Americas Food & Beverage Show & Conference
        16 Sep 2019 Food Safety for Maintenance / Sécurité Alimentaire pour le Personnel de Maintenance
        12 Sep 2019 EU Capacity Workshop / Ateliers sur la capacité d’exportation vers l’Europe
        10 Sep 2019 EU Capacity Workshop / Ateliers sur la capacité d’exportation vers l’Europe
        9 Sep 2019 EU Capacity Workshop / Ateliers sur la capacité d’exportation vers l’Europe
        21 Aug 2019 Espace Gourmet
        10 Jul 2019 Trade Mission to Cuba Workshop
        25 Jun 2019 Industry Trends Conference
        20 Jun 2019 Mise à jour et pause café, présenté par Aliments & Boissons Atlantique
        18 Jun 2019 New Brunswick Business Growth Summit/Sommet sur la Croissance des Entreprises du Nouveau-Brunswick
        6 May 2019 TUTTOFOOD, Milan, Italy
        17 Apr 2019 Free Webinar Conxemar 2019
        26 Mar 2019 Change the Channel
        21 Mar 2019 Free Webinar- Accelerate Business Growth with These Grant Funding Programs!
        4 Mar 2019 HACCP AND THE CONTROL OF LISTERIA WORKSHOP/ ATELIER SUR LE SYSTÈME HACCP ET LE CONTRÔLE DE LA BACTÉRIE LISTERIA
        26 Feb 2019 Food Automation Atlantic/Automatisation de la transformation alimentaire de l’Atlantique (Newfoundland)
        29 Jan 2019 Ocean To Plate Lobster Industry Research Forum/De la mer à la table, le Forum sur la recherche dans l’industrie du homard
        24 Jan 2019 New Brunswick Exporters Webinar
        23 Jan 2019 HACCP AND THE CONTROL OF LISTERIA WORKSHOP/ ATELIER SUR LE SYSTÈME HACCP ET LE CONTRÔLE DE LA BACTÉRIE LISTERIA
        18 Jan 2019 Quality Control & Lab Training for QC Staff / Contrôle de Qualité et Formation de Laboratoire pour le Personnel de QC
        17 Jan 2019 Plant Sanitation Listerial Control / Contrôle Listerial de l'Assainissement des Plantes
        6 Dec 2018 Grow Your Food & Beverage Company Workshop
        4 Dec 2018 Exploring Value-Added Opportunities for Farms and Entrepreneurs / Explorer les opportunités à valeur ajoutée pour les fermes et les entrepreneurs
        3 Dec 2018 HACCP AND THE CONTROL OF LISTERIA WORKSHOP/ ATELIER SUR LE SYSTÈME HACCP ET LE CONTRÔLE DE LA BACTÉRIE LISTERIA
        29 Nov 2018 Food Automation Atlantic/Automatisation de la transformation alimentaire de l’Atlantique (Newfoundland)
        28 Nov 2018 Food Automation Atlantic/Automatisation de la transformation alimentaire de l’Atlantique (Nova Scotia)
        27 Nov 2018 Food Automation Atlantic/Automatisation de la transformation alimentaire de l’Atlantique (New Brunswick)
        22 Nov 2018 Annual Industry Conference and AGM /Conference annuelle de l'industrie et AGA
        15 Nov 2018 Quality Control & Lab Training for QC Staff / Contrôle de Qualité et Formation de Laboratoire pour le Personnel de QC
        14 Nov 2018 Plant Sanitation Listeria Control / Contrôle Listerial de l'Assainissement des Plantes
        8 Nov 2018 CANADIAN US LABELING WORKSHOP PRESENTED BY LEGAL SUITES/ ATELIER SUR L'ÉTIQUETAGE DES ALIMENTS AU CANADA PRÉSENTÉ PAR LEGAL SUITES
        5 Nov 2018 Food Safety for Managers/Supervisors / Sécurité Alimentaire pour les Gerant(e)s / Superviseurs
        5 Nov 2018 CANADIAN US LABELING WORKSHOP PRESENTED BY LEGAL SUITES/ ATELIER SUR L'ÉTIQUETAGE DES ALIMENTS AU CANADA PRÉSENTÉ PAR LEGAL SUITES
        29 Oct 2018 Food Safety for Maintenance / Sécurité Alimentaire pour le Personnel de Maintenance
        11 Oct 2018 Food Safety for Managers/Supervisors / Sécurité Alimentaire pour les Gerant(e)s / Superviseurs
        3 Oct 2018 European Labeling / Étiquetage européen
        1 Oct 2018 European Labeling / Étiquetage européen
        25 Sep 2018 FDA BOOT CAMP- Exporting Food Products to the US / Camp de Formation sur la Food and Drug Administration (FDA) des Etats-Unis
        25 Sep 2018 C.A.R.T 2018 A SKUFood Live Event
        18 Sep 2018 Western Union Business Solutions Lunch and Learn for Exporters
        17 Sep 2018 SQF Food Safety Code for Manufacturers Ed.8 Overview / Code de Sécurité Alimentaire SQF pour les Fabricants Ed.8
        14 Jun 2018 NB Export Awards
        29 May 2018 CPMA Food Safety Forum
        23 May 2018 SmartLabel Summit
        23 May 2018 Use of Excel Spreadsheets in FDA Regulated Environments under 21 CFR- Part 11
        16 May 2018 How to Prepare for US Facility Inspection
        16 May 2018 FBA Pop Up Breakfast Meeting
        10 May 2018 Global Certification Standards
        10 May 2018 Supplier Showcase
        9 May 2018 HACCP AND THE CONTROL OF LISTERIA WORKSHOP/ ATELIER SUR LE SYSTÈME HACCP ET LE CONTRÔLE DE LA BACTÉRIE LISTERIA
        8 May 2018 Conference Board of Canada/Newfoundland and Labrador Food Forum 2018
        26 Apr 2018 Boost Your Competitive Advantage
        27 Feb 2018 Webinar- FSMA Compliance for Canadian Exporters/ WEBINAIRE - CONFORMITÉ À LA FSMA POUR LES EXPORTATEURS CANADIENS
        7 Feb 2018 Quality Control and Laboratory Training for QC Staff
        30 Jan 2018 Quality Control and Laboratory Training for QC Staff
        30 Jan 2018 European Union Export Business Forum/Forum d’affaires sur l’exportation vers l’Union européenne
        29 Jan 2018 Plant Sanitation and Listeria Control for Plant Workers
        18 Jan 2018 Registration Open Until Wednesday the 17th! Introduction and Conference of the All New Atlantic Food & Beverage Processors Association and AGM
        15 Jan 2018 HACCP and the Control of Listeria Workshop
        15 Nov 2017 SQF Quality Code & Ed.8 Changes
        9 Nov 2017 Plant Sanitation and Listeria Control for Plant Workers
        31 Oct 2017 Navigating CETA- Organics
        26 Oct 2017 Atlantic Food Summit 2017
        25 Oct 2017 Navigating CETA- Ingredients
        25 Oct 2017 Food Safety for Managers & Supervisors
        17 Oct 2017 Navigating CETA- Fish and Seafood Sector

        Food & Beverage Atlantic

        36 Albert Street, Moncton, NB, E1C 1A9

        (506) 857-4255

         

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