Upcoming events

    • 5 Feb 2020
    • 9:00 AM - 4:00 PM
    • Location Change!! Moncton NB- Holiday Inn, Dieppe
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    Note! We have changed the location of this event to Moncton!

    This food safety course provided by Bio|Food|Tech is a comprehensive one day course covering all the aspects of food safety considerations in new product development. This course has been updated for
    Safe Food for Canadians Regulations.


    Topics Covered

    1) Introduction 

    2) Overview of Food Product Development Process

    3) Review of and Control of Food Safety Hazards 

    4) Food Safety Considerations at Key Product Development Steps

    5) GFSI Requirements for Product Development 

    Instructors:

    Ebo Budu-Amoka, Ph.D., Senior Microbiologist 

    Jim Landrigan, P.Eng., M.B.A., Technical Advisor

    For More Information click here.

    Please Note: A minimum number of participants are required to have any training courses and failing short of that will cause the event to be canceled. You will be notified and a refund will be issued. Register early!

    Considérations relatives à la salubrité des aliments
    dans le développement de nouveaux produits

    Sujets traités

    1) Introduction

    2) Aperçu du processus de développement de produits alimentaires

    3) Examen et maîtrise des risques en matière de salubrité des aliments

    4) Considérations relatives à la salubrité des aliments aux étapes clés du développement des produits

    5) Exigences de la GFSI en matière de développement de produits 



    Ce cours de sécurité alimentaire fourni par Bio|Food|Tech est un cours complet d'une journée couvrant tous les aspects de les considérations de sécurité alimentaire dans le développement de nouveaux produits.


    Considérations relatives à la salubrité des aliments dans le développement de nouveaux produits

    Sujets traités

    1) Introduction

    2) Aperçu du processus de développement de produits alimentaires

    3) Examen et maîtrise des risques en matière de salubrité des aliments

    4) Considérations relatives à la salubrité des aliments aux étapes clés du développement des produits

    5) Exigences de la GFSI en matière de développement de produits 

    Enseignants:

    Ebo Budu-Amoaka, Ph.D., microbiologiste principal

    Jim Landrigan, ing., M.B.A., conseiller technique


    Pour Plus d'Information cliquez ici.

    Attention : Si le nombre de participants est insuffisant, le cours sera annulé. Vous serez alors avisé et remboursé. Inscrivez-vous sans tarder!

    Note: Cette Formation Sera en Anglais


    • 7 Feb 2020
    • 8:00 AM - 4:30 PM
    • Bathurst

    Minimiser les risques commerciaux en utilisant le jargon commercial approprié – la formation Incoterms® 2020

    Ces séances de formation sont destinées aux exportateurs du Nouveau-Brunswick, aux professionnels de la chaîne d'approvisionnement, aux professionnels de la navigation et de la logistique et aux counseiller en exportation.

    Veuillez visiter le lien ci-dessous pour plus d'informations sur les sessions, ainsi que pour vous inscrire. 

    Site web en français : https://onbcanada.ca/fr/minimiser-risques-commerciaux-incoterms/

    • 12 Feb 2020
    • 9:00 AM - 4:00 PM
    • Halifax, NS (Hilton Garden Inn Halifax Airport 200 Pratt & Whitney Dr. Enfield NS)
    Register

       

    Early Bird Discount ends January 13th, 2020

    This food safety course provided by Bio|Food|Tech is a comprehensive one day course covering all aspects of quality control and lab training for QC staff.

    Instructors:

    Ebo Budu-Amoako, Ph.D., Senior Microbiologist

    Jim Landrigan, P.Eng., M.B.A., Technical Advisor


    Topics Covered

    Quality Control Activities

    1) Measurements, Techniques, Equipment's, Calibration, Standards

    2) Sampling

    3) Interpretation of External Laboratory Results

    4) In House Training Techniques

    5) CCP Monitoring and Verification of Records

    6) In House Inspections (Methods, Tools)

    In House Training Techniques

    7) Basic Laboratory Techniques

    8) Rapid Testing

    9) Testing Schedule 

    10) Documentation (Methods, Results)

    11) Proficiency Evaluation

    12) SQF Edition 8 Requirements

    Please Note: A minimum number of participants are required to have any training courses and falling short of that will cause the event to be canceled. You will be notified and a refund will be issued.  Register early!

    Ce cours de sécurité alimentaire offert par Bio | Food | Tech est un cours complet d'une journée couvrant tous les aspects du contrôle de la qualité et de la formation en laboratoire pour le personnel de QC.

    Inscrivez-vous sans tarder! 

    Enseignants

    Ebo Budu-Amoako, Ph.D., microbiologiste principal
    Jim Landrigan, ing., M.B.A., conseiller technique

    Sujets Abordés

    Activités de Contrôle de la Qualité

    1) Mesures, Techniques, Equipement, Calibration, Normes

    2) Échantillonnage

    3) Interprétation des Résultats de Laboratoire Externes

    4) Techniques de Formation en Maison

    5) Suivi et Vérification des Dossiers par le PCC

    6) Inspections Internes (Méthodes, Outils)

    Techniques de formation en maison

    7) Techniques de Laboratoire de Base

    8) Test Rapide

    9) Calendrier des Tests

    10) Documentation (Méthodes, Résultats)

    11) Évaluation de la Compétence

    12) SQF Edition 8 Exigences

    Attention : Si le nombre de participants est insuffisant, le cours sera annulé. Vous serez alors avisé et remboursé. Inscrivez-vous sans tarder!

    Note: Cette Formation sera en Anglais.

       

    • 13 Feb 2020
    • 9:00 AM - 4:00 PM
    • Moncton NB (Holiday Inn Express, 425 Adelard Savoie Blvd. Dieppe NB)
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    Early Bird Discount ends January 13th, 2020.

    This food safety course provided by Bio|Food|Tech is a comprehensive one day course covering all aspects of food safety for maintenance staff. This course has been updated for Safe Food for Canadians Regulations.

    Topics Covered

    1) Introduction to Food Safety / HACCP

    2) Food Safety Hazards for Maintenance Staff

    3) Control of Hazards Associated with Maintenance Work in a Food Processing Plant 

    4) Typical Maintenance Situation

    Instructors:

    Ebo Budu-Amoako, Ph.D., Senior Microbiologist

    Jim Landrigan, P.Eng., M.B.A., Technical Advisor



    For More Information click here 

    Please Note: A minimum number of participants are required to have any training courses and falling short of that will cause the event to be canceled. You will be notified and a refund will be issued.  Register early!

    Ce cours de sécurité alimentaire fourni par Bio|Food|Tech est un cours complet d'une journée couvrant tous les aspects de la sécurité alimentaire pour le personnel de maintenance.

    Inscrivez-vous sans tarder! 

    Sujets abordés

    1) Introduction au Sécurité Alimentaire / HACCP

    2) Dangers de Sécurité Alimentaire pour le Personnel de Maintenance

    3) Contrôle des Dangers Liés à la Maintenance dans une Usine de        Transformation des Aliments

    4) Des Scenarios Quotidien de Maintenance

    Enseignants

    Ebo Budu-Amoako, Ph.D., microbiologiste principal
    Jim Landrigan, ing., M.B.A., conseiller technique


    Pour Plus d'Information cliquez ici.

    Attention : Si le nombre de participants est insuffisant, le cours sera annulé. Vous serez alors avisé et remboursé. Inscrivez-vous sans tarder!

    Note: Cette Formation sera en Anglais.

       

    • 18 Feb 2020
    • 9:00 AM
    • 20 Feb 2020
    • 3:30 PM
    • Halifax NS (Hilton Garden Inn Halifax Airport 200 Pratt & Whitney Dr. Enfield NS)
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    Early Bird Discount ends January 20th, 2019. 

    This workshop has been updated for Safe Food for Canadians Regulations.

    This HACCP training course conducted by BIO|FOOD|TECH is a comprehensive three day course covering all aspects of the Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) concept as it relates to all sectors of food processing. Covers the requirements for Canadian QMP and FSEP programs. This is a hands on course with 50 % of the course time spent preparing a HACCP plan for a product chosen bythe participants

    Topics Covered

    1) Introduction to HACCP
    2) Hazards
    3) Introduction to Preventive Control Plan (PCP) Elements

    7) HACCP Plan

    Instructors:

    Ebo Budu-Amoako, Ph.D., Senior Microbiologist

    Jim Landrigan, P.Eng., M.B.A., Technical Advisor

    For More Information click here.

    Please Note: A minimum number of participants are required to have any training courses and falling short of that will cause the event to be canceled. You will be notified and a refund will be issued.  Register early!

    Le cours Analyse des risques et maîtrise des points critiques (Hazard Analysis Critical Control Point ou HACCP) donné par BIO|FOOD|TECH est un cours complet de trois jours couvrant tous les éléments du concept d’analyse des risques et de la maîtrise des points critiques qui concernent tous les secteurs de la transformation des aliments. Le cours aborde notamment les exigences du Programme de gestion de la qualité et du Programme d’amélioration de la salubrité des aliments du gouvernement du Canada. C’est un cours pratique dans lequel on consacrera 50 % du temps à l’élaboration d’un plan HACCP pour un produit choisi par les participants.

    Inscrivez-vous sans tarder!

    Sujets abordés

    1) Introduction 
    2) Dangers
    3) Introduction aux éléments du plan de contrôle préventif (PCP)
    4) Plan HACCP   

    Enseignants:

    Ebo Budu-Amoako, Ph.D., microbiologiste principal

    Jim Landrigan, ing., M.B.A., conseiller technique


      Pour Plus d'Information Cliquez Ici

      Attention : Si le nombre de participants est insuffisant, le cours sera annulé. Vous serez alors avisé et remboursé. Inscrivez-vous sans tarder!

      Note: Cette Formation Sera en Anglais

      This workshop is made possible in part through funding from the Atlantic Canada Opportunities Agency. Cet atelier est offert en partie grâce au financement de l'Agence de promotion économique du Canada atlantique.


                 

      • 24 Feb 2020
      • 9:00 AM
      • 25 Feb 2020
      • Halifax NS at the Halifax Convention Center FBA1939
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      If you need to book hotel accommodations, we recommend booking directly beside the Halifax Convention Centre at the hotel listed below:
      The Prince George Hotel Halifax
      Halifax, NS, B3J 3N9

      You may use the following link to register, using the drop down menu option Access/Corporate Code, using the code: "Gov"
      https://www.princegeorgehotel.com/accommodations.php


      • 2 Mar 2020
      • 8:00 AM - 5:00 PM
      • Halifax, Nova Scotia - Halifax Convention Centre FBA1942
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      • 11 Mar 2020
      • 8:00 AM - 5:00 PM
      • St. John's, Newfoundland - Capital Hotel FBA1942
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      • 11 Mar 2020
      • 9:00 AM
      • 13 Mar 2020
      • 3:30 PM
      • Charlottetown PEI (Venue to be determined)
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      Early Bird Discount ends Febuary 11th, 2020. 

      This workshop has been updated for Safe Food for Canadians Regulations.

      This HACCP training course conducted by BIO|FOOD|TECH is a comprehensive three day course covering all aspects of the Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) concept as it relates to all sectors of food processing. Covers the requirements for Canadian QMP and FSEP programs. This is a hands on course with 50 % of the course time spent preparing a HACCP plan for a product chosen bythe participants

      Topics Covered

      1) Introduction to HACCP
      2) Hazards
      3) Introduction to Preventive Control Plan (PCP) Elements

      7) HACCP Plan

      Instructors:

      Ebo Budu-Amoako, Ph.D., Senior Microbiologist

      Jim Landrigan, P.Eng., M.B.A., Technical Advisor

      For More Information click here.

      Please Note: A minimum number of participants are required to have any training courses and falling short of that will cause the event to be canceled. You will be notified and a refund will be issued.  Register early!


      Le cours Analyse des risques et maîtrise des points critiques (Hazard Analysis Critical Control Point ou HACCP) donné par BIO|FOOD|TECH est un cours complet de trois jours couvrant tous les éléments du concept d’analyse des risques et de la maîtrise des points critiques qui concernent tous les secteurs de la transformation des aliments. Le cours aborde notamment les exigences du Programme de gestion de la qualité et du Programme d’amélioration de la salubrité des aliments du gouvernement du Canada. C’est un cours pratique dans lequel on consacrera 50 % du temps à l’élaboration d’un plan HACCP pour un produit choisi par les participants.

      Inscrivez-vous sans tarder!

      Sujets abordés

      1) Introduction 
      2) Dangers
      3) Introduction aux éléments du plan de contrôle préventif (PCP)
      4) Plan HACCP   

      Enseignants:

      Ebo Budu-Amoako, Ph.D., microbiologiste principal

      Jim Landrigan, ing., M.B.A., conseiller technique


        Pour Plus d'Information Cliquez Ici

        Attention : Si le nombre de participants est insuffisant, le cours sera annulé. Vous serez alors avisé et remboursé. Inscrivez-vous sans tarder!

        Note: Cette Formation Sera en Anglais

        This workshop is made possible in part through funding from the Atlantic Canada Opportunities Agency. Cet atelier est offert en partie grâce au financement de l'Agence de promotion économique du Canada atlantique.


                   

        • 20 Mar 2020
        • 9:00 AM - 4:00 PM
        • Moncton, NB (Holiday Inn Express, 425 Aderald Savoie Blvd. Dieppe NB)
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        Early Bird Discount ends February 20th, 2020

        This food safety course provided by Bio|Food|Tech is a comprehensive one day course covering all aspects of quality control and lab training for QC staff.

        Instructors:

        Ebo Budu-Amoako, Ph.D., Senior Microbiologist

        Jim Landrigan, P.Eng., M.B.A., Technical Advisor


        Topics Covered

        Quality Control Activities

        1) Measurements, Techniques, Equipment's, Calibration, Standards

        2) Sampling

        3) Interpretation of External Laboratory Results

        4) In House Training Techniques

        5) CCP Monitoring and Verification of Records

        6) In House Inspections (Methods, Tools)

        In House Training Techniques

        7) Basic Laboratory Techniques

        8) Rapid Testing

        9) Testing Schedule 

        10) Documentation (Methods, Results)

        11) Proficiency Evaluation

        12) SQF Edition 8 Requirements

        Please Note: A minimum number of participants are required to have any training courses and falling short of that will cause the event to be canceled. You will be notified and a refund will be issued.  Register early!

        Ce cours de sécurité alimentaire offert par Bio | Food | Tech est un cours complet d'une journée couvrant tous les aspects du contrôle de la qualité et de la formation en laboratoire pour le personnel de QC.

        Inscrivez-vous sans tarder! 

        Enseignants

        Ebo Budu-Amoako, Ph.D., microbiologiste principal
        Jim Landrigan, ing., M.B.A., conseiller technique

        Sujets Abordés

        Activités de Contrôle de la Qualité

        1) Mesures, Techniques, Equipement, Calibration, Normes

        2) Échantillonnage

        3) Interprétation des Résultats de Laboratoire Externes

        4) Techniques de Formation en Maison

        5) Suivi et Vérification des Dossiers par le PCC

        6) Inspections Internes (Méthodes, Outils)

        Techniques de formation en maison

        7) Techniques de Laboratoire de Base

        8) Test Rapide

        9) Calendrier des Tests

        10) Documentation (Méthodes, Résultats)

        11) Évaluation de la Compétence

        12) SQF Edition 8 Exigences

        Attention : Si le nombre de participants est insuffisant, le cours sera annulé. Vous serez alors avisé et remboursé. Inscrivez-vous sans tarder!

        Note: Cette Formation sera en Anglais.

           

        • 23 Mar 2020
        • 9:00 AM
        • 25 Mar 2020
        • 3:30 PM
        • Yarmouth NS (Venue to be determined)
        Register
         

           

        Early Bird Discount ends February 24th, 2020. 

        This workshop has been updated for Safe Food for Canadians Regulations.

        This HACCP training course conducted by BIO|FOOD|TECH is a comprehensive three day course covering all aspects of the Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) concept as it relates to all sectors of food processing. Covers the requirements for Canadian QMP and FSEP programs. This is a hands on course with 50 % of the course time spent preparing a HACCP plan for a product chosen by the participants

        Topics Covered

        1) Introduction to HACCP
        2) Hazards
        3) Introduction to Preventive Control Plan (PCP) Elements

        7) HACCP Plan

        Instructors:

        Ebo Budu-Amoako, Ph.D., Senior Microbiologist

        Jim Landrigan, P.Eng., M.B.A., Technical Advisor

        For More Information click here.

        Please Note: A minimum number of participants are required to have any training courses and falling short of that will cause the event to be canceled. You will be notified and a refund will be issued.  Register early!

        Le cours Analyse des risques et maîtrise des points critiques (Hazard Analysis Critical Control Point ou HACCP) donné par BIO|FOOD|TECH est un cours complet de trois jours couvrant tous les éléments du concept d’analyse des risques et de la maîtrise des points critiques qui concernent tous les secteurs de la transformation des aliments. Le cours aborde notamment les exigences du Programme de gestion de la qualité et du Programme d’amélioration de la salubrité des aliments du gouvernement du Canada. C’est un cours pratique dans lequel on consacrera 50 % du temps à l’élaboration d’un plan HACCP pour un produit choisi par les participants.

        Inscrivez-vous sans tarder!

        Sujets abordés

        1) Introduction 
        2) Dangers
        3) Introduction aux éléments du plan de contrôle préventif (PCP)
        4) Plan HACCP   

        Enseignants:

        Ebo Budu-Amoako, Ph.D., microbiologiste principal

        Jim Landrigan, ing., M.B.A., conseiller technique


          Pour Plus d'Information Cliquez Ici

          Attention : Si le nombre de participants est insuffisant, le cours sera annulé. Vous serez alors avisé et remboursé. Inscrivez-vous sans tarder!

          Note: Cette Formation Sera en Anglais

          This workshop is made possible in part through funding from the Atlantic Canada Opportunities Agency. Cet atelier est offert en partie grâce au financement de l'Agence de promotion économique du Canada atlantique.


                     

          • 24 Mar 2020
          • 8:00 AM - 5:00 PM
          • Moncton, New-Brunswick - Crowne Plaza Hotel FBA1942
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          • 25 Mar 2020
          • 17 Jun 2020
          • Every Wednesday on CTV (FBA1941)
          Register
          • 26 Mar 2020
          • 8:00 AM - 5:00 PM
          • Charlottetown, Prince Edward Island - Delta Prince Edward FBA1942
          Register


          • 26 Mar 2020
          • 9:00 AM - 3:30 PM
          • Truro NS, Hampton Inn & Suites

          Free Training and Networking Event on Co-Packing

          by LearnSphere Canada / SavoirSphère Canada

          Workshop A : Keys to Successfully Hiring and Partnering with a Co–Packer

          This workshop will feature an interactive discussion and exploration of the co–packer journey - from how to identify candidates that best match your objectives through to the key elements of a successful negotiation.

          Facilitator: Al Archibald

          Alan Archibald has held a series of senior leadership positions in various facets of the food Industry. As former CEO of Lochiel Enterprises Ltd., he guided St. Mary’s River Smokehouses for 12 years until its sale to Cooke Seafood in late 2017. St Mary’s was Atlantic Canada’s largest Atlantic salmon smoking operation focused on the grocery segment. As a leading private label manufacturer of smoked seafood items for Loblaws, Sobeys and Metro, it was a leading co-packer in the seafood category for much of its 20 year existence.

          Workshop B: Grow your Business with Co-Packing and Private Label Manufacturing

          In two hours, you will take a deep dive into the world of private label and contract manufacturing, learning both the risks and rewards and applying a tool to assess your firm’s capability to meet the expectations of potential co-packing customers.

          This short course outlines the fundamentals of co-packing and helps attendees determine if contract manufacturing is right for their business.

          Facilitator: Norm Purdy, PCX Advisors

          Norm Purdy has over 20 years’ experience in senior sales and marketing roles with national and multinational CPG (consumer packaged goods) and industrial firms. He has delivered dozens of training workshop in lean, six sigma and led the commercial excellence program at JD Irving Ltd.. Prior to founding PCX Advisors, Mr. Purdy led the sales and marketing organization at Crosby’s Molasses Company as Vice President. Crosby’s manufactures several products under private labels for major retailers, and co-packs powdered beverage mixes for a multinational food company.

          Networking

          After the workshops a networking event will be held to enable connection between those seeking to work with a co-packer and those interested in becoming co-packers. Space for one-on-one meetings will be reserved.

          *Thanks to funding from the Government of Canada, this workshop is free of charge. Register now for the workshop of your choice. Limit of 2 seats per company.

          REGISTER 

          • 15 Apr 2020
          • 17 Apr 2020
          • Montreal QC
          Register


          Atlantic Trade and Investment Growth Strategy

          Recruitment Notice
          SIAL Canada
          April 15 - 17, 2020
          Montreal, QC

          Food and Beverage Atlantic, working jointly with the Atlantic Canada Opportunities Agency and the provinces of New Brunswick, Nova Scotia, Newfoundland and Labrador and Prince Edward Island, is seeking Atlantic Canadian companies to attend SIAL Canada in Montreal, Quebec from April 15 to 17, 2020. SIAL is now the only event of its scale in Canada, with more than 1000 national and international exhibitors hosting over 18,500 buyers from Canada, the U.S., and over 50 other countries.

          This project is being supported by the Atlantic Trade and Investment Growth Strategy, a partnership between the Government of Canada and the four Atlantic Provincial governments.

          SIAL Canada is the only national trade show that offers a complete range of food products under one roof to meet customers’ expectations. Buyers and decision makers across the whole industry, from grocery, wholesale and specialty retail to foodservice and manufacturing, will converge to uncover the hottest trends, latest product launches and the industry’s vision for the future.

          The 2019 SIAL Canada Show in Toronto had over 18,500 professional buyers from over 60 countries, and there were over 1000 exhibitors from these countries. The top 5 of the 60 plus countries and regions visiting SIAL include Canada, United States, Mexico, the European Union and China.

          Mission features:

          The goals of the mission are to showcase and promote the high-quality seafood, agri-food and beverage products from Atlantic Canada, to increase export opportunities for Atlantic Canadian companies and to increase the number of Atlantic Canadian companies exporting outside the Atlantic Provinces.

          ✓ The Atlantic Provinces have secured a large, open concept, shared booth space.

          ✓ Food and Beverage Atlantic will coordinate all pavilion details including furnishing, graphics and signage.

          ✓ Potential exhibitors are responsible for all travel arrangements. Food and Beverage Atlantic is currently looking into a block of hotel rooms in Montreal. More details to follow.

          Fees and Exhibitor details:

          The fee to co-exhibit is $1,500.00 payable to Food and Beverage Atlantic. The fee to register as a show walker is $300 payable to Food and Beverage Atlantic.

          Deadline to register is January 17, 2020

          To book your hotel accommodations at the Intercontinental Montreal Hotel 
          https://book.passkey.com/go/HostEventManagement
           

          The registration fee for co-exhibitors will include the following:

          • Registration for the show – 2 badges/company
          • 10 Visitor invitations per company
          • Co-exhibitor space in the shared open concept booth with all of Atlantic Canada.

          Read more here

                                  

           

          Avis de recrutement 
          SIAL Canada

          Du 15 au 17 avril 2020, 
          Montréal, QC

          Aliments et Boissons Atlantique, en collaboration avec l'Agence de promotion économique du Canada atlantique et les provinces du Nouveau-Brunswick, de la Nouvelle-Écosse, de Terre-Neuve-et-Labrador et de l'Île-du-Prince-Édouard, recherche des entreprises du Canada atlantique pour participer au Salon international de l’alimentation du Canada (SIAL Canada) à Montréal (Québec) du 15 au 17 avril 2020. Le SIAL est maintenant le seul événement de son envergure au Canada, avec plus de 1 000 exposants nationaux et internationaux accueillant plus de 18 500 acheteurs du Canada, des États-Unis et de plus de 50 autres pays.

          Le projet est appuyé par la Stratégie de croissance du commerce et des investissements en Atlantique, un partenariat entre le gouvernement du Canada et les quatre gouvernements provinciaux de l’Atlantique.

          SIAL Canada est le seul salon national qui offre une gamme complète de produits alimentaires sous un même toit pour répondre aux attentes des clients. Les acheteurs et les décideurs de l'ensemble de l'industrie, y compris le secteur de l'épicerie, le commerce de gros et de détail spécialisé, les services alimentaires et la fabrication, convergeront pour découvrir les tendances de l’heure, les derniers lancements de produits et la vision de l'avenir de l'industrie.

          Le SIAL Canada de 2019 à Toronto a accueilli plus de 18 500 acheteurs professionnels et plus de 1 000 exposants de plus de 60 pays. Le Canada, les États-Unis, le Mexique, l'Union européenne et la Chine sont les cinq pays les plus importants sur quelque 60 pays et régions qui visitent le SIAL.

          Caractéristiques de la mission

          La mission a pour objectif de mettre en valeur et de promouvoir les produits de la mer, les produits agroalimentaires et les boissons de qualité supérieure du Canada atlantique, d'accroître les possibilités d'exportation pour les entreprises du Canada atlantique et d'augmenter le nombre d'entreprises du Canada atlantique qui exportent à l'extérieur des provinces de l'Atlantique.

          • ü  Les provinces de l’Atlantique ont réservé un vaste espace ouvert et commun pour les kiosques.
          • ü  Aliments et Boissons Atlantique coordonnera tous les détails du pavillon, y compris le mobilier, le graphisme et les enseignes.
          • ü  Les exposants potentiels sont responsables de tous les préparatifs de voyage. Aliments et Boissons Atlantique est actuellement à la recherche d’un bloc de chambres d’hôtel à Montréal. Plus de détails à suivre à ce sujet.

            ici 



          • 2 Jun 2020
          • 9:00 AM
          • FBA1940
          Register


        Past events

        24 Jan 2020 Minimize Business Risk by Using the Proper Trade Lingo – Incoterms® 2020 Training
        21 Jan 2020 Internal Auditor Training for Food Processors / Vérification interne pour les transformateurs de produits alimentaires
        5 Dec 2019 CANADIAN LABELING WORKSHOP PRESENTED BY LEGAL SUITES/ ATELIER SUR L'ÉTIQUETAGE DES ALIMENTS AU CANADA PRÉSENTÉ PAR LEGAL SUITES
        2 Dec 2019 CANADIAN LABELING WORKSHOP PRESENTED BY LEGAL SUITES/ ATELIER SUR L'ÉTIQUETAGE DES ALIMENTS AU CANADA PRÉSENTÉ PAR LEGAL SUITES
        28 Nov 2019 CANADIAN LABELING WORKSHOP PRESENTED BY LEGAL SUITES/ ATELIER SUR L'ÉTIQUETAGE DES ALIMENTS AU CANADA PRÉSENTÉ PAR LEGAL SUITES
        20 Nov 2019 Annual Industry Conference and AGM /Conference annuelle de l'industrie et AGA
        19 Nov 2019 Training & Networking Event on Co-Packing
        23 Oct 2019 HACCP & IMPLEMENTATION OF PREVENTIVE CONTROL PLANS / HACCP & MISE EN OEUVRE DES PLANS DE CONTRÔLE PRÉVENTIF
        11 Oct 2019 Food Safety Considerations in New Product Development/Considérations relatives à la salubrité des aliments dans le développement de nouveaux produits
        2 Oct 2019 BRC Global Standard for Food Safety Issue 8 / Norme mondiale BRC pour la sécurité des denrées alimentaires, version 8
        1 Oct 2019 Conxemar- Seafood Exhibition
        25 Sep 2019 HACCP AND THE IMPLEMENTATION OF GOOD MANUFACTURING FOR MICRO-BREWERIES/HACCP ET LA MISE EN OEUVRE D'UNE BONNE FABRICATION POUR LES MICRO-BRASSERIES
        23 Sep 2019 Americas Food & Beverage Show & Conference
        16 Sep 2019 Food Safety for Maintenance / Sécurité Alimentaire pour le Personnel de Maintenance
        12 Sep 2019 EU Capacity Workshop / Ateliers sur la capacité d’exportation vers l’Europe
        10 Sep 2019 EU Capacity Workshop / Ateliers sur la capacité d’exportation vers l’Europe
        9 Sep 2019 EU Capacity Workshop / Ateliers sur la capacité d’exportation vers l’Europe
        21 Aug 2019 Espace Gourmet
        10 Jul 2019 Trade Mission to Cuba Workshop
        25 Jun 2019 Industry Trends Conference
        20 Jun 2019 Mise à jour et pause café, présenté par Aliments & Boissons Atlantique
        18 Jun 2019 New Brunswick Business Growth Summit/Sommet sur la Croissance des Entreprises du Nouveau-Brunswick
        6 May 2019 TUTTOFOOD, Milan, Italy
        17 Apr 2019 Free Webinar Conxemar 2019
        26 Mar 2019 Change the Channel
        21 Mar 2019 Free Webinar- Accelerate Business Growth with These Grant Funding Programs!
        4 Mar 2019 HACCP AND THE CONTROL OF LISTERIA WORKSHOP/ ATELIER SUR LE SYSTÈME HACCP ET LE CONTRÔLE DE LA BACTÉRIE LISTERIA
        26 Feb 2019 Food Automation Atlantic/Automatisation de la transformation alimentaire de l’Atlantique (Newfoundland)
        14 Feb 2019 CTV's What's For Dinner
        29 Jan 2019 Ocean To Plate Lobster Industry Research Forum/De la mer à la table, le Forum sur la recherche dans l’industrie du homard
        24 Jan 2019 New Brunswick Exporters Webinar
        23 Jan 2019 HACCP AND THE CONTROL OF LISTERIA WORKSHOP/ ATELIER SUR LE SYSTÈME HACCP ET LE CONTRÔLE DE LA BACTÉRIE LISTERIA
        18 Jan 2019 Quality Control & Lab Training for QC Staff / Contrôle de Qualité et Formation de Laboratoire pour le Personnel de QC
        17 Jan 2019 Plant Sanitation Listerial Control / Contrôle Listerial de l'Assainissement des Plantes
        6 Dec 2018 Grow Your Food & Beverage Company Workshop
        4 Dec 2018 Exploring Value-Added Opportunities for Farms and Entrepreneurs / Explorer les opportunités à valeur ajoutée pour les fermes et les entrepreneurs
        3 Dec 2018 HACCP AND THE CONTROL OF LISTERIA WORKSHOP/ ATELIER SUR LE SYSTÈME HACCP ET LE CONTRÔLE DE LA BACTÉRIE LISTERIA
        29 Nov 2018 Food Automation Atlantic/Automatisation de la transformation alimentaire de l’Atlantique (Newfoundland)
        28 Nov 2018 Food Automation Atlantic/Automatisation de la transformation alimentaire de l’Atlantique (Nova Scotia)
        27 Nov 2018 Food Automation Atlantic/Automatisation de la transformation alimentaire de l’Atlantique (New Brunswick)
        15 Nov 2018 Quality Control & Lab Training for QC Staff / Contrôle de Qualité et Formation de Laboratoire pour le Personnel de QC
        14 Nov 2018 Plant Sanitation Listeria Control / Contrôle Listerial de l'Assainissement des Plantes
        8 Nov 2018 CANADIAN US LABELING WORKSHOP PRESENTED BY LEGAL SUITES/ ATELIER SUR L'ÉTIQUETAGE DES ALIMENTS AU CANADA PRÉSENTÉ PAR LEGAL SUITES
        5 Nov 2018 Food Safety for Managers/Supervisors / Sécurité Alimentaire pour les Gerant(e)s / Superviseurs
        5 Nov 2018 CANADIAN US LABELING WORKSHOP PRESENTED BY LEGAL SUITES/ ATELIER SUR L'ÉTIQUETAGE DES ALIMENTS AU CANADA PRÉSENTÉ PAR LEGAL SUITES
        29 Oct 2018 Food Safety for Maintenance / Sécurité Alimentaire pour le Personnel de Maintenance
        11 Oct 2018 Food Safety for Managers/Supervisors / Sécurité Alimentaire pour les Gerant(e)s / Superviseurs
        3 Oct 2018 European Labeling / Étiquetage européen
        1 Oct 2018 European Labeling / Étiquetage européen
        25 Sep 2018 FDA BOOT CAMP- Exporting Food Products to the US / Camp de Formation sur la Food and Drug Administration (FDA) des Etats-Unis
        25 Sep 2018 C.A.R.T 2018 A SKUFood Live Event
        18 Sep 2018 Western Union Business Solutions Lunch and Learn for Exporters
        17 Sep 2018 SQF Food Safety Code for Manufacturers Ed.8 Overview / Code de Sécurité Alimentaire SQF pour les Fabricants Ed.8
        14 Jun 2018 NB Export Awards
        29 May 2018 CPMA Food Safety Forum
        23 May 2018 SmartLabel Summit
        23 May 2018 Use of Excel Spreadsheets in FDA Regulated Environments under 21 CFR- Part 11
        16 May 2018 How to Prepare for US Facility Inspection
        16 May 2018 FBA Pop Up Breakfast Meeting
        10 May 2018 Global Certification Standards
        10 May 2018 Supplier Showcase
        9 May 2018 HACCP AND THE CONTROL OF LISTERIA WORKSHOP/ ATELIER SUR LE SYSTÈME HACCP ET LE CONTRÔLE DE LA BACTÉRIE LISTERIA
        8 May 2018 Conference Board of Canada/Newfoundland and Labrador Food Forum 2018
        26 Apr 2018 Boost Your Competitive Advantage
        27 Feb 2018 Webinar- FSMA Compliance for Canadian Exporters/ WEBINAIRE - CONFORMITÉ À LA FSMA POUR LES EXPORTATEURS CANADIENS
        7 Feb 2018 Quality Control and Laboratory Training for QC Staff
        30 Jan 2018 Quality Control and Laboratory Training for QC Staff
        30 Jan 2018 European Union Export Business Forum/Forum d’affaires sur l’exportation vers l’Union européenne
        29 Jan 2018 Plant Sanitation and Listeria Control for Plant Workers
        18 Jan 2018 Registration Open Until Wednesday the 17th! Introduction and Conference of the All New Atlantic Food & Beverage Processors Association and AGM
        15 Jan 2018 HACCP and the Control of Listeria Workshop
        15 Nov 2017 SQF Quality Code & Ed.8 Changes
        9 Nov 2017 Plant Sanitation and Listeria Control for Plant Workers
        31 Oct 2017 Navigating CETA- Organics
        26 Oct 2017 Atlantic Food Summit 2017
        25 Oct 2017 Navigating CETA- Ingredients
        25 Oct 2017 Food Safety for Managers & Supervisors
        17 Oct 2017 Navigating CETA- Fish and Seafood Sector

        Food & Beverage Atlantic

        36 Albert Street, Moncton, NB, E1C 1A9

        (506) 857-4255

         

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