Quality Control and In-House Laboratory Training

  • 29 Apr 2021
  • 9:00 AM - 3:30 PM
  • Charlottetown, BIO FOOD TECH (FBA1977) 101 Belvedere Ave

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Quality Control & In-House Laboratory Workshop
Charlottetown, in-person training 
April 29, 2021

Quality control (QC) is a set of activities for ensuring quality in products by identifying defects in the actual products produced. It’s a reactive process and aims to identify (and correct) defects in finished products.
QC can be achieved by identifying and eliminating sources of quality problems to ensure customer’s requirements are continually met. It involves the inspection aspect of quality management and is typically the responsibility of a specific team tasked with testing products for defects.
This workshop was designed to increase the capacity and commitment of food processors to implement adequate quality control and quality assurance systems. The content includes specific procedures to help you learn to monitor and adjust processes so that your organization can put a strong focus on continuously improving its quality efforts.

See one page course description attached

All COVID-19 Safety precautions will be in place. Currently this training is only open to PE residents

Atelier sur le contrôle de la qualité et laboratoire
Charlottetown, formation en personne 
29 avril 2021

Le contrôle de la qualité (CQ) est un ensemble d'activités visant à garantir la qualité des produits en cernant les défauts dans les produits effectivement fabriqués. Il s'agit d'un processus réactif qui vise à cerner (et à corriger) les défauts des produits finis.

Le CQ peut être réalisé en décelant et en éliminant les sources de problèmes de qualité afin de garantir que les exigences des clients sont continuellement satisfaites. Il implique l'aspect inspection de la gestion de la qualité et relève généralement d'une équipe chargée de tester les produits pour déceler les défauts.

 Cet atelier a été conçu pour accroître la capacité et l'engagement des transformateurs alimentaires à mettre en œuvre des systèmes adéquats de contrôle et d'assurance de la qualité. Le contenu comprend des procédures précises pour vous aider à apprendre à surveiller et à adapter les processus afin que votre organisation puisse mettre l'accent sur l'amélioration continue de ses efforts en matière de qualité.

Toutes les mesures de sécurité entourant la COVID-19
seront en place. Actuellement, ce cours n'est ouvert qu'aux habitants de l’Î.-P.-É.


Food & Beverage Atlantic

36 Albert Street, Moncton, NB, E1C 1A9

(506) 857-4255

 

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