Allergen Management for Food Industry Training

  • 15 Mar 2021
  • Virtual- on line, one day
  • 15

Registration


Register

March 15
Allergen Management for Food Industry

Witnessing trends of growing concern for food allergies as well as increased sensitivity of more educated consumers, PCR Corp is pleased to offer this informative one day course designed to bring to your attention the complexity of the topic. Practicing food allergen awareness is one of the cornerstones of the modern food industry, the standard that must be in the center of attention at every food manufacturing facility. The major food incidents pertaining to food allergens are the result of human error that could be easily avoided. Mislabeling and virtually all related problems can be prevented along with preventing the unwanted and unnecessary incidents.  

This training is suggested forFood Safety & QA & QC Personnel, Sanitation, Operation and Senior Management.

Key Topics: 

  •  Allergens Overview
  •  Food Allergens awareness
  •  Allergens Control in facility
  •  Allergens Labeling
  •  Allergens Training and Education - rising awareness at all levels

Prerequisites: Food Industry Experience 

Candidates who successfully complete this training program will receive a Certificate of Completion from the training entity

*******

Gestion des allergènes pour l’industrie alimentaire

Témoin des tendances aux préoccupations croissantes pour les allergies alimentaires et à la sensibilité accrue des consommateurs plus éduqués, PCR Corp est heureux d’offrir ce cours informatif d'une journée conçu pour porter à votre attention la complexité du sujet. La pratique de la sensibilisation aux allergènes alimentaires est l'une des pierres angulaires de l'industrie alimentaire moderne, la norme qui doit être au centre de l'attention dans chaque établissement de fabrication alimentaire. Les principaux incidents alimentaires liés aux allergènes alimentaires sont le résultat d'erreurs humaines qui pourraient être facilement évitées. Les erreurs d'étiquetage et pratiquement tous les problèmes connexes peuvent être évités, tout comme les incidents indésirables et inutiles. 

*À noter : la formation et le matériel didactique sont en anglais



Food & Beverage Atlantic

36 Albert Street, Moncton, NB, E1C 1A9

(506) 857-4255

 

Powered by Wild Apricot Membership Software