HACCP International HACCP Alliance Training

  • 28 Jan 2021
  • 29 Jan 2021
  • Virtual- On line, two days
  • 12

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January 28 & 29, 2021
International HACCP Alliance Training
 

This training course designed to review the philosophy and principles of the Hazard Analysis and Critical Control Point System and to discuss how to implement HACCP in food plants.

The training curriculum is based on the information presented in the 1998 National Advisory Committee on Microbiological Criteria For Foods (NACMCF) HACCP document and subsequent revisions as approved.

The HACCP training program is consistent with the intent and scope of the CFIA, FDA, USDA, and FSIS Pathogen Reduction HACCP regulation. The purpose of this course is to train operational, technical and quality staff from sites that need to be able to establish and implement a hazard analysis and critical control point (HACCP) system. 

This training is suggested for Operational, Quality and Technical staff / Food Safety Management team members implementing HACCP or food safety plans. 

Key Topics:

  •  HACCP Introduction 
    Understand the requirements in relation to 12 steps of HACCP 
  • Describe Codex Alimentarius 7 principles of HACCP 
  • Describe the reasons HACCP may fail and the most common non-conformities related to HACCP
  •  Complete the preparatory stages for developing the HACCP plan 
  • Conduct a hazard analysis, determine CCPs and develop a HACCP plan with monitoring, corrective action and verification activities.

Prerequisites:

Basic understanding of Food Safety Systems and PRP's

Candidates who successfully complete a HACCP training program will receive a PCR Certificate of Completion with International HACCP Alliance seal

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Formation sur l’International HACCP Alliance

Cours conçu pour revoir la philosophie et les principes du système d'analyse des risques et des points de contrôle critiques et pour discuter de la manière de mettre en œuvre le système HACCP dans les usines alimentaires.

Le programme de formation est basé sur les informations présentées dans le document HACCP du Comité consultatif national sur les critères microbiologiques pour les aliments (NACMCF) de 1998 et ses révisions ultérieures approuvées.

Le programme de formation HACCP est conforme à l'intention et au champ d'application de la réglementation HACCP de l'ACIA, de la FDA, de l'USDA et du FSIS sur la réduction des agents pathogènes. L'objectif du cours est de former le personnel opérationnel, technique et de qualité des sites qui doivent être en mesure d'établir et de mettre en œuvre un système d'analyse des risques et des points de contrôle critiques (HACCP).

*À noter : la formation et le matériel didactique sont en anglais.


Food & Beverage Atlantic

36 Albert Street, Moncton, NB, E1C 1A9

(506) 857-4255

 

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