Industry Trends Conference

  • 25 Jun 2019
  • 9:30 AM - 3:30 PM
  • Old Orchard Inn, Wolfville Nova Scotia

Registration


Registration is NOT confirmed until invoice is paid in full.
Deadline is June 21, 2019.
Registration is closed


Don't miss out!  This session will offer some great insights as well as an opportunity to network with your industry peers!

A little about our presenters!

Edible Cannabis – Proposed Regulations
Challenges and Sustainable Packaging & Practical Considerations

Carol Zweep  has been with NSF since 2002. She manages departments that perform product and process innovation work, packaging and shelf-life studies as well as review and assist in food regulatory and labeling projects. Carol has delivered courses, judged competitions and written trade magazine articles on packaging.

Devour Festival Story!
Michael Howell is the founder and Executive Director of Devour! The Food Film Fest in Nova Scotia. 
Devour was awarded the 2017 Canadian Treasures award for Innovation in Hospitality by The George Brown Centre for Culinary Arts and in 2018 was awarded the Tourism Industry Association of Nova Scotia Culinary Ambassador Award!
Lia Rinaldo has a 30 year career in the film industry and a passion for food culture, which made the Devour Food Film Fest a perfect match! Lia has used her talents to help make Devour! the largest film festival dedicated to all things culinary. 
Devour! takes place annually in October in Nova Scotia and has expanded to include 14+ major satellite events throughout the year across Canada and around the world.

Trends in local beer, wine, spirits & cider - Where are we heading?
Craig Pinhey 
writes and drinks for a living, not necessarily in that order!  He is co-author of The Wine Lover's Guide to Atlantic Canada. He has been published many times in regional and national magazines. Craig makes his living writing, reviewing wine, beer and spirits, teaching, judging, designing wine lists, doing restaurant service training, and conducting wine, beer, spirits and food pairing events in the region’s pubs & restaurants. 


Ne manquez pas cette occasion! Cette séance vous offrira des perspectives intéressantes ainsi qu’une occasion d’échanger avec vos pairs de l’industrie!

Quelques mots sur nos présentateurs!

Cannabis comestible – Projet de règlement
Défis/Emballage écologique et considérations pratiques

Carol Zweep travaille pour la NSF depuis 2002. Elle dirige les services qui réalisent les travaux d'innovation des produits et procédés, les études d'emballage et de durée de conservation, ainsi que des projets de réglementation et d'étiquetage des produits alimentaires et y participe. Carol a donné des cours, jugé des concours et écrit des articles dans des revues spécialisées sur l'emballage.

Histoire du festival Devour!
Michael Howell est le fondateur et directeur général du Devour Food Film Fest en Nouvelle-Écosse. En 2017, Devour a reçu le prix Canadian Treasures pour l’innovation dans l’industrie du tourisme décerné par le George Brown Centre for Culinary Arts et, en 2018, il a reçu le prix Culinary Ambassador décerné par l’Association de l’industrie touristique de la Nouvelle-Écosse!
Lia Rinaldo a 30 ans de carrière dans l’industrie cinématographique et elle est passionnée de culture culinaire, ce qui a fait du Devour Food Film Fest un parfait partenaire! Lisa a mis à profit ses talents pour aider à faire de Devour! le plus grand festival de cinéma dédié à tout ce qui touche à la cuisine. 
Devour! a lieu chaque année en octobre en Nouvelle-Écosse et s’est élargi pour inclure plus de 14 événements satellites majeurs tout au long de l’année au Canada et dans le monde.

Tendances en matière de bière, de vin, de spiritueux et de cidre dans la région - Où allons-nous?
Craig Pinhey écrit et boit pour gagner sa vie, pas nécessairement dans cet ordre! Il est coauteur du Wine Lover's Guide to Atlantic Canada. Il a souvent écrit des articles dans des magazines régionaux et nationaux. Craig gagne sa vie en écrivant, en critiquant le vin, la bière et les spiritueux, en enseignant, en jugeant, en concevant des cartes des vins, en faisant de la formation en service de restauration et en organisant des événements de dégustation de vin, de bière, de spiritueux et de mets dans les bars et les restaurants de la région.


Food & Beverage Atlantic

36 Albert Street, Moncton, NB, E1C 1A9

(506) 857-4255

 

Powered by Wild Apricot Membership Software