FDA BOOT CAMP- Exporting Food Products to the US / Camp de Formation sur la Food and Drug Administration (FDA) des Etats-Unis

  • 25 Sep 2018
  • 8:30 AM - 1:00 PM
  • Legend's Meeting Room, Moncton Coliseum, 377 Killam Dr, Moncton NB, E1C 3T1

Registration


Payment must be received by September 20th. No refunds on cancellations after September 20th. You can call the office with a credit card if you do not wish to pay by paypal.
Parking & entrance at Entrance C
Registration is closed



FDA Boot Camp

An overview of Regulatory Requirements for Exporting

 Food Products to the United States

Presented by Russell K Statman, Executive Director of Registrar Corp

Early Bird Discount ends August 25th

8:30 to 9:00 Check In

9:00 to 9:30 FDA Basics: Registration, U.S. Agent, and Prior Notice Requirements

 9:30 to 10:15 FDA Food Labeling Requirements: Top Things to Know & Upcoming Changes

10:15 to 11:00 FSMA and Canada’s Equivalency Recognition

11:00 to 11:15 Break

11:15 to Noon How to Handle FDA Detentions and Import Alerts

Noon to 12:30 Product Specific Requirements: HACCP, FCE-SID, etc.

12:30 to 1:00 Questions and Answers Session

*Note this training will be in English

Please Note: A minimum number of participants are required to have any training courses and falling short of that will cause the event to be canceled. You will be notified and a refund will be issued.  Register early!

Camp de formation sur la Food and Drug Administration (FDA) des États-Unis

Aperçu des exigences réglementaires pour l’exportation de produits alimentaires vers les États-Unis

Présenté par Russell K. Statman, directeur général de Registrar Corp.

8 h 30 – 9 h : Inscription

9 h – 9 h 30 : Renseignements de base sur la FDA : inscription, agent FDA et exigences de notification préalable

 9 h 30 – 10 h 15 : Exigences de la FDA concernant l’étiquetage des aliments : principales choses à savoir et changements à venir

10 h 15 à 11 h : La Food Safety Modernization Act des États-Unis et la reconnaissance de l’équivalence du Canada

11 h – 11 h 15 : Pause

11 h 15 – midi : Comment traiter les retenues et les alertes à l’importation de la FDA

Midi – 12 h 30 : Exigences spécifiques au produit : analyse des risques aux points critiques (HACCP), établissements de mise en conserve (FCE-SID) etc.

12 h 30 – 13 h : Période de questions

*À noter : La formation sera donnée en anglais.

Attention : Si le nombre de participants est insuffisant, le cours sera annulé. Vous serez alors avisé et remboursé. Inscrivez-vous sans tarder!

   

Food & Beverage Atlantic

36 Albert Street, Moncton, NB, E1C 1A9

(506) 857-4255

 

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